Life of Pi


life-of-pi-poster-Life_

“Richard Parker, come out you have to see this! It’s beautiful!”

Cum Oscarurile si-a anuntat favoritii o sa incep sa scriu in exclusivitate despre filmele nominalizate. Printre filmele vizionate dupa acest criteriu o sa incep cu preferatul meu pana-n momentul de fata, pe nume Life of Pi. Prima interactiune a fost prin intermediul trailer-ului care nu prea m-a influentat in mod pozitiv, doar valul de recenzii pozitive mi-a dat impulsul de-al viziona la cinema. Efectul a fost imediat inca de la prima imagine ce s-a ivit pe marele ecran, un baietel de prin India frantuza isi cauta drumul in viata prin credinta si puterea de-a supravietui.

O poveste animata de bucuria copilariei de-a descoperi lucruri noi, o dorinta sincera pentru cunoasterea lucrurilor mai presus de noi. Pi Patel e acel copil ce se intereseaza de aceste lucruri, plus crearea unui nume intr-o maniera haioasa. La inceput se cladeste o istorisire simpla spusa cu suflet in specificul varstei protagonistului, treptat totul ia amploare si se transforma intr-o experienta plina de simboluri frumos redate. Pe langa “baza scrisa”, descoperim o serie de imagini parca desprinse dintr-o enciclopedie a celor mai frumoase imagini ce ating perfectiunea prin limpezimea lor.

Imaginatia nu are limite, iti da sansa sa vezi lucruri nemaivazute: o natura dezlantuita in toata splendoarea sa, o vietuire surprinzatoare, locurii proaspat desprinse din filele cartii, un curaj testat constant de imprejurimile deloc primitoare.

life-of-pi2

Un film ce demonstreaza ca existenta noastra poate lua intorsaturi neasteptate, un traseu plin de batalii pe campul credintei si a increderii in forte mai mari. Infatiseaza puterea de-a privi trecutul intr-un mod constructiv si de-al prezenta intr-o lumina pozitiva, de-al desena intr-o culoare a optimismului. Primul impuls dupa vizionare a fost dorinta de achizitionare a cartii din spatele acestui film…mai departe doar un sentiment de deja-vu cinematografic de la “Slumdog Millionaire” incoace, mai ales ca anul acesta am mai vazut “The Best Exotic Marigold Hotel”, o serie de filme cu inspiratie exotic-indiana.

Din cele 10 nominalizari as vrea sa cred ca va castiga la cel putin 2 categorii: cea mai buna imagine si cel mai bun film…in cele din urma mi frica sa nu pateasca la fel ca True Grit.

Life-of-PiAlte pareri: Filmetari, Filme-Carti, Angela, Adina, Victor, cronix, auras (cel mai imbecil spoiler citit vreodata)

14 thoughts on “Life of Pi

  1. Am scris si eu despre Pi. Il consider un kitch pseudo-indian. Iar articolul lui Auras este genial. A fost apreciat chiar si de 2 tipe care iubesc acel film. Pot sa apreciez un articol bine scris fara sa fiu de acord cu el. La fel si al tau: este bine scris, insa nu-s de acord cu ideile lui. Nu inseamna ca nu apreciez modul cum e scris 🙂

    1. am citit ce ai scris, pot spune ca is de acord cu ce zici in anumite aspecte iar despre celalalt articol o fi avand haz cateodata cam hazardat dar nimeni nu se ia de favoritii mei 😉

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.