Top 5 filme de groaza din amintiri


Halloween si sezonul tomnatic sunt principalul motiv pentru care toata lumea se inchide in casa, sting becurile si aprind lumanarea pentru a viziona un film de groaza asa cum se cuvine (sau asa tind sa cred). De aceea ca un cinefil care ma respect trebuie sa recomand la randul meu o serie de filme ce m-au speriat intr-un trecut mai indepartat, spun asta pentru ca in acest moment cu raritate mai vizionez un film de groaza (si acela sa ma sperie ca pe vremuri, cand eram mai sperios). De aceea vin sa va relatez din cele 5 filme de care imi aduc aminte ca m-au speriat destul de bine incat sa le recomand dupa cum o sa vedeti mai jos:

Locul 5

The Exorcist (1973)

the exorcist best horror

Incep topul cu ceva clasic ca sa va atrag atentia… The Exorcist este acel film vazut prin tinerete undeva prin anii 2000, cu siguranta chiar dupa Scary Movie 2 care lua la misto una dintre scenele celebre de exorcizare ce au loc in filmul lui William Friedkin (de la care am mai vizionat Killer Joe si French Connection).

Nu cred ca este cineva care a ratat acest film, pentru asta nici nu trebuie sa scormonesti mult prin tenebrele cinematografiei horror. De aceea tind sa cred ca este unul dintre cele mai cunoscute filme in dreptul cinefilului de rand si in acelasi timp stim bine ca The Exorcist este in “top 5 all time” al filmelor de groaza…in concluzie va invit mai departe cu alte filme pe care posibil sa nu le stiti.

Locul 4

Thir13en Ghosts (2001)

Thir13en Ghosts

A trecut ceva vreme de cand am vazut “Treispe fantome”, era undeva la TV trecut de ora normala de culcare. Din cate imi aduc aminte, reclamele erau un bun moment de respiro de la diferitele fantome ce se perindau pe micul ecran. Posibil ca pe acum sa nu fie ceva impresionant (pentru voi), dar actiunea este una care te urmareste si te convinge sa mergi pana la capat.

Locul 3

Jeepers Creepers (2001)

Jeepers Creepers horror

Cred ca e printre primele filme ce le-am vazut pe ecranul unui calculator, chiar ma gandesc ca in aceea perioada eram limitati in a explora lumea filmelor datorita lipsei de acces la internet. Oricum Jeepers Creepers a aterizat pe desktop prin intermediul unui clasic CD, rezultatul a fost evident destul de impresionant daca vin sa vi-l relatez din amintirile mele incipient cinefile.

Un film care se rezuma la un personaj ce apare parca de nicaieri , undeva dintr-un loc izolat, iar prin acest fapt reuseste sa construiasca un mister captivant. O creatura care isi vaneaza prada (oamenii) ca un soi de liliac-vampir undeva la lasarea primelor raze de lumina.

Locul 2

Alien (1979)

Sigourney-Weaver-Ellen-Ripley-Alien-poster-film

Chiar is surprins in momentul de fata ca in cadrul acestui top am incadrat doua filme clasice, deci horror-ul inteligent s-a perindat inca de la inceputuri prin fata Piratului Cinefil.

Cu Alien am o experienta personala comica: mare parte din vizionarea filmului la televizor s-a petrecut cu plapuma in cap, de unde intrebam periodic daca momentele critice au trecut cu bine. Aceasta prima interactiune cu aceea creatura a lui Ridley Scott imi va aduce aminte cu umor si frica ce a insemnat un SF cu elemente horror inserate ca la carte.

3, 2… Urmeaza Locul 1 (Click pentru a-l vedea)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s