Life of Pi


life-of-pi-poster-Life_

„Richard Parker, come out you have to see this! It’s beautiful!”

Cum Oscarurile si-a anuntat favoritii o sa incep sa scriu in exclusivitate despre filmele nominalizate. Printre filmele vizionate dupa acest criteriu o sa incep cu preferatul meu pana-n momentul de fata, pe nume Life of Pi. Prima interactiune a fost prin intermediul trailer-ului care nu prea m-a influentat in mod pozitiv, doar valul de recenzii pozitive mi-a dat impulsul de-al viziona la cinema. Efectul a fost imediat inca de la prima imagine ce s-a ivit pe marele ecran, un baietel de prin India frantuza isi cauta drumul in viata prin credinta si puterea de-a supravietui.

O poveste animata de bucuria copilariei de-a descoperi lucruri noi, o dorinta sincera pentru cunoasterea lucrurilor mai presus de noi. Pi Patel e acel copil ce se intereseaza de aceste lucruri, plus crearea unui nume intr-o maniera haioasa. La inceput se cladeste o istorisire simpla spusa cu suflet in specificul varstei protagonistului, treptat totul ia amploare si se transforma intr-o experienta plina de simboluri frumos redate. Pe langa „baza scrisa”, descoperim o serie de imagini parca desprinse dintr-o enciclopedie a celor mai frumoase imagini ce ating perfectiunea prin limpezimea lor.

Imaginatia nu are limite, iti da sansa sa vezi lucruri nemaivazute: o natura dezlantuita in toata splendoarea sa, o vietuire surprinzatoare, locurii proaspat desprinse din filele cartii, un curaj testat constant de imprejurimile deloc primitoare.

life-of-pi2

Un film ce demonstreaza ca existenta noastra poate lua intorsaturi neasteptate, un traseu plin de batalii pe campul credintei si a increderii in forte mai mari. Infatiseaza puterea de-a privi trecutul intr-un mod constructiv si de-al prezenta intr-o lumina pozitiva, de-al desena intr-o culoare a optimismului. Primul impuls dupa vizionare a fost dorinta de achizitionare a cartii din spatele acestui film…mai departe doar un sentiment de deja-vu cinematografic de la „Slumdog Millionaire” incoace, mai ales ca anul acesta am mai vazut „The Best Exotic Marigold Hotel”, o serie de filme cu inspiratie exotic-indiana.

Din cele 10 nominalizari as vrea sa cred ca va castiga la cel putin 2 categorii: cea mai buna imagine si cel mai bun film…in cele din urma mi frica sa nu pateasca la fel ca True Grit.

Life-of-PiAlte pareri: Filmetari, Filme-Carti, Angela, Adina, Victor, cronix, auras (cel mai imbecil spoiler citit vreodata)

Anunțuri

14 gânduri despre „Life of Pi

  1. Am scris si eu despre Pi. Il consider un kitch pseudo-indian. Iar articolul lui Auras este genial. A fost apreciat chiar si de 2 tipe care iubesc acel film. Pot sa apreciez un articol bine scris fara sa fiu de acord cu el. La fel si al tau: este bine scris, insa nu-s de acord cu ideile lui. Nu inseamna ca nu apreciez modul cum e scris 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s