[recenzie] DVD: Creed (2016)


creed dvd

Recenzie DVD:

Lumea filmului pare a intra intr-o noua epoca, povestile de sine statatoare dintr-o anumita productie care are sau a avut succes la box office au tendinta sa continue intr-o serie de alte filme. Un fapt cunoscut e ca astfel de continuari pot sa fie o totala lipsa de inspiratie dar in ultima vreme se pare ca exemplele de continuari ajung sa fie pozitive. Ca de exemplu acest film Creed a fost o alegere excelenta de a continua o franciza prin reinventarea ei. Vorbim despre o continuare a serii Rocky Balboa intr-o noua forma unde mostenirea boxului se transfera mai departe „tinerelului” Creed (daca ati vazut filmele stiti despre cine este vorba).

Mai mult de atat, „trainer” e insusi Rocky Balboa pe care de aceasta data il vedem in postura unui antrenor, cu experienta in a da cu pumnul (nu degeaba a boxat 6 filme). Stim cu toti de cine este interpretat Balboa, Sylvester Stalone fiind actorul ce a cunoscut faima datorita acestui personaj pe care l-a inventat el insusi cu scenariul pe care l-a scris pentru pentru primul Rocky (1976). Un scenariu pentru care a primit o nominalizare la Oscar (plus inca una pentru cel mai bun actor) iar filmul respectiv castigand nu mai putin de 3 statuete (inclusiv pentru cel mai bun film).

Creed putem spune ca pastreaza o parte importanta a firului narativ al inceputului de cariera a la Rocky si de aceea pare a fi o buna alegere pentru fanii nostalgici ori un nou inceput in universul boxului pentru cei neinitiati in lumea lui Balboa. Actiunea nu se lasa asteptata si creste treptat cu inaintarea inspre meciul final asa cum ne-a obisnuit orice film ce trateaza lumea sportului. Avem parte si de momente de destindere cu o serie de glume bine puse si chiar acele momente emotionante care mentin motivat boxerul nostru.

Creed05720.dng

Coincidentele merg mai departe si vedem ca acest film se loveste de o audienta incantata de continuarea povestii fiind unul dintre cele mai bine primite filme de anul acesta in dreptul criticii de specialitate. Mai mult de atat Stallone s-a ales cu o nominalizare la Globurile de Aur si cu siguranta va marca la fel si la Oscaruri, daca ar castiga ar fi o recunoastere meritata a carierei sale de actor.

Pe cealalta parte se afla Michael B. Jordan care a avut o prestatie solida si este unul dintre tinerele talente ce vin tare din spate, a mai jucat in The Chronicles (primul rol memorabil) si The Fantastic Four de anul acesta. O mai avem pe Tessa Thompson pe care am remarcat-o in excelentul Dear White People (2014) si Selma (2014).

Un film tensionat si inclestat care merita sa-l ai pe DVD.

Regie: Ryan Coogler

Distribuție: Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan

Gen: Dramă, Sport

Format: DVD, Blu-ray

Distribuitor: ProVideo

Trailer:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.