The Hunger Games


“Welcome, and Happy Hunger Games.”

O nouă ecranizare ne fură ochii, de data aceasta fiind vorba despre trilogia de cărţi The Hunger Games, care oferă prima carte înspre lumea ilustrată a cinematografiei. A fost anticipată o popularitate în rândul spectatorului de rând, iubitor de film, pe bună dreptate această presimţire s-a afirmat prin încasările uriaşe din box-office-ul internaţional, în special cel american.

Se redă o nouă lume într-un declin social şi economic, o societate aflată într-un regres evident. Toate acestea cu o tentă de post-apocaliptic inchiziţional dictatorial, autentic conservat prin imaginea sugestivă a mediului ambiant în care se desfăşoară acţiunea. Atmosfera degradantă e realizată în mare parte de contextul politic, personajele subjugate şi aşa-zisele jocuri anuale ale foamei ce inspiră un primitivism animalic plus o formă de distracţie meschină.

N-am citit niciuna dintre cele trei cărţi, dar acest film mi-a stârnit cât de cât interesul pentru o eventuală lectură. Aş avea de obiectat la stilul de filmare, care, la nivelul momentelor de violenţă maximă, camera de filmat intră într-un drepidaj prea deranjant, ce nu oferă detalii, dar suferă la nivel de imagine, reuşind doar să creeze o confuzie. Fiind o alegere proastă pentru a masca mare parte din violenţa prezentă.

Am avut plăcerea să dau peste o distribuţie care şi-a făcut treaba din plin, reuşind să completeze destul de bine această inteligentă poveste. Încep cu Woody Harrelson care se indentifică într-un rol perfect pentru el, la fel ca şi Stanley Tucci, rezultând două personaje secundare ce dau savoare filmului. Asemenea pot spune despre Elizabeth Banks la nivelul de rol secudar feminin, pe care, în ultimul timp, o zăresc în tot mai multe filme. Piesa de rezistenţă se pare că e chiar Jennifer Lawrence ce se ridică la nivelul aşteptărilor printr-o interpretare actoricească destul de bună, pare a avea din elementele actoriceşti ale filmului care i-a adus celebritatea, fiind vorba după cum stiţi de Winter’s Bone…unde stim bine că si-a dezvoltat calităţile de “protectoare”.

În concluzie observăm că s-a născut o nouă franciză ce provoacă şi va provoca “isterie mondial㔑… Ne auzim în legătură cu această poveste, cu ocazia celui de-al doilea episod…dacă mai supravieţuim până atunci…

Păreri: Marian Jules  Victor  Angela Adina Ionut Lucian Andres Moovi  madMe

3 thoughts on “The Hunger Games

  1. inca un spectator multumit :). eracm curioasa daca ti-a placut si observ ca da. azi fac rost de carti (multumim bibliotecilor publice :P) pentru a ma putea pronunta daca se merita asteptarea partii a doua. un film bun :). P.S: si mie mi-a placut Jennifer in Winter’s Bone

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.