A Better Life


“This country is a land of dreams. It can be a hard place, a cruel place. But it’s where I work, and I dream of a better place for my son.”

A Better Life un film in jurul caruia s-a creat zumzet odata cu Oscarurile de anul acesta, raspunzator pentru toate acestea fiind actorul Demián Bichir ce s-a ales cu o frumoasa nominalizare datorita rolului principal jucat in acest film. Al doilea actor de origine mexicana dupa Anthony Quinn nominalizat la celebra statueta, completeaza lista de actori “exotici” oarecum surprinzator alesi de votanti de la Oscaruri, parca donici sa promoveze in ultima vreme si alte nume straine.

Cu un rol oarecum asemenator Javier Bardem in filmul Biutiful era rasplatit anul trecut cu o nominalizare…imi plac genul acesta de surprize deoarece pe langa “recitalurile” actoricesti de exceptie descoperim niste filme ce nu trebuiesc ratate.

Trecem peste faptul ca actorul a reusit sa aduca acest film in centrul atentiei si sa povestim pe marginea subiectului abordat…este vorba despre binecunoscuta poveste a imigrantilor ilegali de pe teritoriul american. Chiar daca am avut de-a face cu numeroase astfel de istorisiri, acum ne lovim de-o rescriere plina de inspiratie si emotie intr-un stil original.

Am avut placerea de-a urmari o drama simpla care a reusit oarecum sa ma impresioneze…desfasurarea actiunii are des elemente de imprevizibilitate si capteaza atentia in mod surprinzator prin intermediul unui subiect simplist dar perfect redat prin intermediul unei povestii triste menite sa sensibilizeze “audienta”…

Advertisements

9 thoughts on “A Better Life

  1. faptul ca avem o poveste emotionanta la nivel personal nu microsocial a reprezentat un mrae avantaj. daca era doar o poveste generala despre imigranti nu cred ca cineva aprecia filmul, Bichir a fost bun de tot.

    1. Bichir a fost genial. Parca as fi vazut un documentar filmat cu camera ascunsa – ma refer la felul firesc al actorului, nu la modul de filmare… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s