Romulus & Remus


O reinterpretare în cheie istorică mai puțin livrescă a mitului fondator al Romei, Il primo rese abate de la standardele clasice ale filmului istoric. Eroul nu e chiar erou, după cum nici antagonistul nu e foarte evident – cel puţin în prima parte.

Povestea de început pare banală, focusându-se pe traseul celor doi frați, simpli păstori, răpiți după inundația Tibrului de cei din sângerosul Alba Longa. Dincolo de reconstituirea istorică, regizorul Matteo Rovere și echipa de producție se angajează într-un demers filologic asemănător celui încercat de Mel Gibson în Passion of Christ – jucat în aramaică, ebraică şi latină sau Apocalypto (limbajul maya yukatec).

Ce vorbesc actorii din Romulus & Remus este o proto-latină, un limbaj reconstituit de un grup de semiologi după artefactele rămase din mormintele datate în anii 800 înainte de Christos, când se presupune că au trăit fondatorii Romei. Scenele de luptă sunt şi ele destul de reuşite, şi aduc cu cele din Vikings sau Game of Thrones, aspect remarcabil pentru un film cu buget de doar 7.5 millioane de euro.

Recenzie completa pe cefilmevad.blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.