Urzeala bloggerilor…is coming


urzeala bloggerilor

Era frig, o lumina palpaia sub geamul aburit de flacara plapanda a lumanarii. Fulgii de nea razbeau cu greu prin vantul naprasnic si se asterneau in mari limbii de zapada amenintatoare. Un strigat se auzise din strafundul intunericului. Umbrele oamenilor din incaperile casei se invaluiau intr-o forfota spre camera femeii in travaliu. Lumina le dezvaluia din chipurile fericite pentru viitorul copil si triste pentru nasterea intr-o iarna care pare a nu lua sfarsit. Primavara statea sa vina dar iarna a fost lunga si nemiloasa.

Cam asa imi imaginez ca a venit pe lume personajul preferat din seria “Cantec de gheata si foc” creata de maestrul George R.R. Martin. Sub un semn al zapezii, defapt Jon Snow se presupune ca s-a nascut undeva la sfarsitul rebeliunii lui Robert Baratheon. O nastere sub semnul intrebarii, un bastard al casei Stark, Eddard il creste alaturi de fii lui legitimi ai Winterfelului. Am ales Casa Stark pentru ca am indragit-o inca de la primele pagini rasfoite si inca din primele episoade vizionate. Jon Snow chiar daca nu e un membru pe deplin al casei, este unul care supravietuieste demn fila cu fila, carte dupa carte, episod dupa episod si aduce onoare Winterfelului. Unul dintre cei mai renegati si napastuiti de soarta ajunge sa fie un personaj central puternic desprins dintr-un univers inghetat si nemilos al Rondului de Noapte. Cu al sau direwolf “Ghost” si a sa sabie “Longclaw” isi croieste destinul intr-un tinut mitic si misterios.

Am o atractie fata de acele tinuturi nordice, fiind nascut in plina iarna, la mijlocul lui decembrie, intotdeauna am iubit anotimpul friguros. Imaginile spectaculoase cu Zidul si la Nord de el m-au lasat fascinat, de multe ori cand citeam din carti abia asteptam sa ajung la peripetiile lui Jon Snow ori a lui Bran, care dealtfel sunt la fel de interesant expuse, chiar mai fascinant cand vine vorba de explorarea in tinuturile necunoscute a Regatului Iernii Perpetue. Zidul intins pe 500 de km si de-o inaltime semeata de 400 de m reuseste sa caleasca Fratii Jurati ai Rondului de Noapte si face din Jon Snow un adevarat conducator, cu un spirit mai puternic cu fiecare lupta dusa prin acele locuri.

jon snow urzeala tronurilor

De mentionat ca serialul Game of Thrones e cel mai vizionat serial din istoria HBO-ului pe baza unui numar imens de fani printre care ma numar si eu. Cel mai important e ca un nou sezon sta sa apara: luni, 13 aprilie, HBO lanseaza al cincilea sezon. In fiecare luni dimineata, de la ora 04:00 abonatii HBO din tara vor putea urmari in acelasi timp cu cei din SUA, UK si alte 205 state din lume sau gratis pe HBO GO. Reluarea va fi tot luni incepand de la ora 20:00, deci pentru cei nerabdatori, episodul se poate vedea dimineata de tot, deodata cu restul lumii.

hbo go game

Acestea fiind spuse, din Casa Stark sub acoperire ma inscriu in Urzeala bloggerilor. Cred ca o sa fie o Urzeala a bloggerilor pe masura universului inventat de George R.R. Martin, astfel invit toti blogeri cunoscuti/cititi, de prin toate tinuturile mioritice sa mi se alature in lupta pentru premiul cel mare, doar unul dintre noi va castiga, astept aliati si dusmani de moarte, pentru a lupta la “Tronul de Fier”. Sub codul Jon Snow rasun din marele corn si declar razboi de pe Marele Zid al Piratului Cinefil:

21ARTALD’S MOVIELANDArs CinematicaCatalin OlaruCineAmatorCinefilul de serviciuCineMagazinCinemateca lu’ ZavoiCinemateca. O mana de ganduriCinemaFilm, CinemilConfesiunile unui dependente de filmeCouch.roCuvinte despre cuvinteCronicarul de FilmDMovieblogEdge and backEmmerdeurF and G must see, FacemFilmFilm MenuFilm Reporter, Film SinopsisFilmartaFilme OnlineFilme si CartiFilmsenseGazeta de FilmJurnal de cinefilLa buticul cu filme si cartiMarele ecranMOnOMovies as Mentors, Corina VictoriaMovies.Chocolate.Books, Pete de culoareMovie Lover Type, Prieten de vreme reaPoison Whiskey, IllusionBlogganstein Praf de stele,  raftul cu FILMERontzikiSilence’s BlogYingyang Movies, Alex BurdaAndrei Ciobanu, T’s SecretsBibliodevafiliala3, Ganduri de momentCinemaFilmDe prin viata adunateDi ToateElaroseni, CostysrightEmil CalinescuEu si restul lumiiFaraimaginatie, Jocul de cuvinteFructitzaGara pentru doi, Intamplari despre tine,  Jurnalul unui studentocrat, StefaniaMellow, ThemisswhoMind PornMind’s HideoutPe fuga…Ratzone’s BlogRazvan PascalSimonaThoughts about nothing, Din culori, RacoltapetruRadu presents: The Movie-Photo Blog, Adeenat, Neuronu, Laviniavasiu, Inexprimabil, Cristinalincu, Savatoronto, Andreeapaunescu, Mariusoliviu, The Sagittarius Books

the-wall

25 thoughts on “Urzeala bloggerilor…is coming

  1. e interesant concursul, misto si premiul – parca o excursie la ceva lansare legata de serial, din c-am auzit/citit pe net – foarte multi urmaresc si apreciaza serialul. Vad ca imdb-ul ii da 9,5 din 10 – deci o fi de bine. Doar ca a ajuns la Sezonul 5 si eu n-am vazut absolut niciun episod din serial 🙂 Asa ca probabil va trebui sa astept o provocare de aceasi fel pt seriale ca Scandal sau The Good Wife 😀 ca pe asta n-am nimerit. Sau poate fac maraton de serial Pastele asta 😛 Paste linistit si succes! 🙂

    1. da, premiul cel mare e o excursie la un Game of Thrones Exhibition (https://www.gotexhibit.com/)…sa stii ca e unul dintre cele mai apreciate seriale, eu chiar am inceput sa-l vad dupa ce s-a inheiat primul sezon, de atunci n-am mai ratat nici-un episod, plus toata colectia de carti 😀 Aceste sarbatori sunt un bun prilej de relaxare si de vizionare a unui serial excelent cum e Game of Thrones…dupa care te astept sa te alaturi “razboiului” 😉 poate ajungem aliati, ca dealtfel sigur o sa indragesti pe cineva din Casa Stark. Paste linistit si tie 😀

      1. Sansa Stark e un personaj interesant, care nu intra in categoria personajelor populare. Ea nu are nici o abilitate remarcabila, ea o doar o adolescenta normala. Bineinteles trece prin multe lucruri care o fac sa treaca prin mai multe suferinte si teste decat un adolescent normal si devine din ce in ce mai puternica si inteligenta.
        Ma mai gandesc daca ne aliem…din cate stiu nu ni se mai intalnesc cararile, nu? :))

        1. Casa Stark cred ca are cea mai puternica dezvoltare si transformare, fiecare dintre ei fiind imprastiati in diferite colturi ale Westeros-ului. Oricum mai urmeaza cateva volume si asa sper la o reunire a celor de la Winterfell, mai ales ca au fost momente in care se puteau intersecta…si eu care credeam ca Arya e ceea razvratita :))

  2. Sunt aici, fratele meu! 😀
    Arya Stark la datorie! De la Jon Snow am cel mai de pret lucru al meu, sabia Needle. Deci facem front comun in batalie. Good to know.

    1. Un personaj misterios care printre altele putem zice ca ajuta casa Stark, ar fi interesanta o abordare a acestui personaj, mai ales ca el e printre cei care au adus remarca “Valar Morghulis” la un alt nivel 🙂

  3. […] ce legătură poate fi mai bună decât: Snow and Ice.  Astfel la auzul cornului magic suflat de Jon Snow, Ice Dragon se trezeste de la bazele Zidului pentru o urzeală a bloggerilor înghețată […]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.