Iron Man 3


iron-man-3

 “You know, it’s moments like these when I realize how much of a superhero I am…I’m Tony Stark. I build neat stuff, got a great girl, occasionally save the world. So why can’t I sleep?”

Chiar daca nu sunt un mare fan Iron Man am ajuns dupa mult timp sa cotizez cu ceva bani pentru un bilet la vizionarea unui trend in ultima vreme. Un erou ce a crescut in popularitate dupa ce a facut parte din echipa Avengers, ca de altfel partea a doua nu prea i-a crescut asa de mult cota. Desigur Iron Man e Tony Stark iar acesta la randu-i e carismaticul Robert Downey Jr., un “trio” care se sustine reciproc de la erou la mecanic respectiv actor. Un triplet intr-o situatie fericita ce se bucura de faima pe buna dreptate, mai ales atunci cand aplici mai tot ce se poarta zilele astea in filmele cu super-eroi.

Aici putem incepe cu tendinta din ultimi ani ca eroi/super-eroi nostri preferati sa se apropie tot mai mult de natura umana. Ca exemplu: un Batman ce se lupta si el cu slabiciunile lui (foarte evident in ultima parte), un James Bond mai putin bulletproof si nu in ultimul rand un Spider-Man mai adolescentin. O abordare care evident doreste sa se apropie tot mai mult de spectator, sa-i arate ca eroul sau respira acelasi aer, iar slabiciunile sa-i demonstreze ca e cat se poate de uman. In acest fel protagonistul nostru isi afiseaza una dintre cel mai noi slabiciuni ale sale, ce in mod surprinzator nu-l prea caracterizeaza, dar ne multumim mai ales atunci cand isi pastreaza din umorul si sarcasmul ce l-a facut legendar.

iron-man-3-tony-stark-robert-downey-jr

Mai departe putem afirma ca Iron Man inca mai stie cum sa faca “artificii” la nivel de actiune, intr-un ritm destul de alert si bine calibrat incat sa te bucuri de fiecare zlot pe care l-ai dat sa-l vezi. Un blockbuster care se respecta si-ti da doza de explozie la timpul potrivit printre momentele de glorie a inventivului Stark si glumele bine tintite ale glumetului Downey. Drept completare o serie de surprize ti se perinda in dreptul scenariului, surprinzatoare schimbari de situatie ce ajuta la cresterea artificiala a IQ-ului, dovedind ca inteligenta genului acesta de filme mai se iveste din cand in cand.

Boom-ul incasarilor n-ar trebui sa fie surprinzator pentru ca fiecare dintre noi a reusit sa se ataseze cat de cat de cel putin unul dintre cei trei eroi incat sa astepte la final inca 10 minute pentru cateva scene…cred ca aveau chef de glume de a durat atata pana la dezvaluirea scenei de final aditionala.

Iron_Man_3_Wallpaper

Alte pareri: 21ART, FilmeTari, Angela, Marian, Ioana, Cris-Mary, Liternet, Pandutzu, Trifoi…, FilmReporter, Cinefilul de serviciu

5 thoughts on “Iron Man 3

  1. Aştept cu nerăbdare să văd filmul. Mi-a plăcut mereu cum a jucat Robert Downey Jr., dar şi personajul este pe gustul meu. Un supererou dificil, puţin arogant şi extrem de inteligent. Iar scenariu a fost scris până acum foarte bine, amuzant şi ironic 🙂 Mersi de recomandare, frumoasă prezentare.

  2. „Steve Rogers: Big man in a suit of armour. Take that off, what are you?
    Tony Stark: Genius, billionaire, playboy, philanthropist.”
    Asta descrie cel mai bine personajul din armură.
    Și apropo de asta…l-am văzut invitat pe Robert Downey Jr. la Jimmy Kimmel în emisiune și a declarat că după fiecare Iron man, mai rămâne în pielea personajului încă o lună, ceea ce o disperă pe nevastă-sa :-))

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.