De pe alte meleaguri cinefile (7)


Dupa mai bine un an de zile revin la genul de articol cu pasaje din articole “de pe alte meleaguri cinefile” dupa cum urmeaza:

the great gatsby

Incep cu cel mai discutat film din ultima perioada unde Angela considera ca: “deceniul furtunos este inlocuit cu lux si desfatare, iar Baz Luhrmann schimba tocurile patrate ale doamnelor cu tinte moderne, totul in incercarea tendentioasa de a face din romanul lui Fitzgerald un musical ciuntit cu senzatia de impiedicare.”  iar Ioana puncteaza ca: “Pe ecran se desfasoara un dezmat vizual. Dans, muzica, glitz and glamour. Baz Luhrmann crede ca poate seduce publicul cu smoke and mirrors si rateaza esenta povestii scrise de Fitzgerald.” si nu-n ultimul rand aveti sansa sa castigati cartea din spatele acestei ecranizarii pe Filme si Carti.

La Raftul cu filme descopar unul dintre cele mai bune filme despre ortodoxism:“Dacă ceilalţi obişnuiesc să vorbească mult, el nu îşi iroseşte cuvintele decât atunci când vrea să transmită ceva, chiar dacă o face ermetic. Pur şi simplu se află într-un alt stadiu spiritual decât restul. El însuşi este un ostrov de credinţă într-o societate modernă, profund laicizată.”

side effectsCinefilul de serviciu scrie despre un film vazut de mine recent (Side Effects): “Dintr-o dramă psihologică presărată cu câteva momente de suspans, care “ne bagă pe gât” un personaj enigmatic și care aduce în discuție probleme ale industriei farmaceutice, dependența de medicamente antidepresive, dar și dependența americanilor de psihiatru/psiholog, se transformă ușor dar sigur într-un simplu thriller de investigație, cu mici găuri de logică în desfășurare, puțin exagerat și cu un deznodământ așteptat.”

secondhand_lions01

Pe Yingyangmovies vine confirmarea unui film bun: “Din 2003 încoace, Secondhand Lions a rămas cel mai bun film regizat de Tim McCanlies, care s-a ocupat şi de scenariul peliculei. În cadrul acestui film s-a reuşit un amestec foarte interesant, şi anume trecutul contopit cu prezentul, amestec care dă greș în cele mai multe filme. Filmul este catalogat ca o comedie/aventură, astfel scenele flashback s-au ocupat de partea aventuroasă, iar de comedie s-au ocupat carismaticii Michael Caine şi Robert Duvall pe tot parcursul filmului.”

La final va las cu  un articol special de la Movies as Mentors.

Pe Piratul Cinefil aceasta saptamana:

Iron Man 3 

25th Hour

Jacek Bławut si “eroicele” documentare poloneze

8 thoughts on “De pe alte meleaguri cinefile (7)

    1. am zis ca ma reapuc de scris genul de articole :)…sa stii ca mi-a placut articolul tau ;)…cat despre look am avut un noroc chior ca am dat peste el din intamplare 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.