Tom Cruise comeback


tom-cruise-oblivion

Anul 2013 ne gaseste cu aceiasi actori in filme de actiune: de la  Bruce Willis greu de ucis si de pensionat la Jason Statham in roluri asemanatoare de la film la film. In acest duo intervine Tom Cruise cu o serie de 2 filme: Jach Reacher si Oblivion din care ultimul mentionat a iesit in evidenta. Se poate zice ca experimentatul nostru actor are o revenire in forta pe marele ecrane dupa care se pare va mai disparea ceva vreme.

Sa trecem la Oblivion care a fost prima mea experienta in cinematografele din Polonia, care nu mi-au lasat cea mai buna impresie dupa 30 de minute de reclame repetate cu 2-3 trailere pierdute intr-o dublare stalcita. Mici detalii ce posibil sa-ti strice cheful sa mai vezi un film in aceste circumstante, dar in cele din urma cu rabdare si calm am purces la vizionarea unui SF ce s-a bucurat de-o critica pozitiva. Cauza principala ar fi ca in ultimul timp prea putine astfel de filme s-au dovedit o reusita iar Oblivion a venit sa umple un gol pe inceput de an. Eroul nostru Jack e piesa de rezistenta intr-o poveste caruia ii prevedeam o diferita desfasurare din cele auzite inainte de vizionare.

Un film ce s-a bucurat de mai multe elemente forte definitorii: imaginea demna de un science-fiction cu multe cadre panoramice asupra unei lumi post-apocaliptice; tendinta puternica inspre o drama romantica (fiind o surpriza pentru mine aceasta abordare), actiune destul de antrenanta incat sa te tina ocupat de-a nu simti cand dai peste gaurile din scenariu.

jack reacher

Jack Reacher e cel de-al doilea film in care Tom Cruise a jucat in ultima vreme, o productie lansata la finalul anului 2012. Este un film care se vinde datorita faptului ca un nume important apare pe poster si se inscrie perfect la categoria productiilor ce sunt carate in spate de un singur actor care de multe ori face pe eroul. Numai ca al nostru Jach Reacher e in mod oficial un fel de Sherlock al politiei militare ce lucreaza pe cont propriu si reuseste sa fie cu un pas inaintea tuturor.

Pacat e faptul ca aceasta inteligenta mai iesita din comun si cateva artificii pe post de focuri de arma sunt atractiile principale in acest film. In rest actiunea e una plina de binecunoscute dueluri intre forta dreptatii si mintile criminale, posibil ca intriga descoperirii adevaratului vinovat sa beneficieze de un fir narativ mai multumitor, pentru a nu-ti insulta inteligenta cand vine vorba de-a reconstrui un puzzle conspirativ. Cred ca putinul suspans si cateva urme de mister l-a salvat pe agentul nostru de la pieire si o soarta ca anonim.

TOP GUN

4 thoughts on “Tom Cruise comeback

  1. as vedea acest film doar in mod accidental. nu este genul meu si nici Tom Cruise nu ma emotioneaza prea tare. totusi, sotul meu n-ar ezita nici o secunda in a-l vedea…

    1. te inteleg perfect, ia trecut vremea si la Tom Cruise…dar inca se tine bine la varsta lui si pe langa asta mai face si roluri bune in filmele de actiune 🙂

  2. cautam cate ceva din ce mai ofera scena filmelor de azi si am intrat special sa vad ce si cum despre cele de mai sus. sunt sigur ca le voi vedea. pana una alta sunt entuziasmat de TIFF. de mai bine de 10 ani servesc cate o portie mare la fiecare inceput de vara si nu ma satur.

    1. bine ai revenit, am crezut ca ai iesit din circuitul blogosferic :D…astea 2 filme merg bine daca vrei sa vezi nitica actiune completata cu ceva inteligenta nativa…as vrea sa pot merge si eu din cand in cand la un festival de film 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s