De pe alte meleaguri cinefile (6)


Sa dam tarcoale pe alte meleaguri prima data pe anul 2012 si sa vedem ce gasim:

Prima data il luam in vizor pe Marian, ce scrie despre The Help: “Cu umor, cu drame şi cu poveşti complexe The Help va fi clar un film pe placul publicului american sensibil la un subiect ca rasismul. Dialogurile sunt bune, interpretarea la fel, iar atmosfera şi costumele conturează o poveste plăcută pentru orice iubitor de filme  desprinse din anii 60.” si un film mai vechi: Rope se prezintă aproape ca o piesă de teatru. Acţiunea se petrece mai mereu în aceeaşi locaţie, iar cadrele sunt foarte lungi (foarte rar se observă când o tăierile realizate de regizor). Această tehnică deosebită permite o libertate mai mare personajelor, care pot astfel să se dueleze verbal în linişte. Pe lângă inovaţiile tehnice, Hitchcock şochează prin prezenţa homosexualităţii, niciodată confirmată, dar sugerată prin mai multe lucruri şi prin perspectiva asupra crimei – „A crime for most, a privilege for some”.

Adina nu prea convinsa de cat de cat laudatul Loverboy: “taciturnismul în Loverboy este poate rezultatul unei neputințe, lover(top-gun-cocalar-pe-scuter)boy (George Piștereanu din Eu când vreau să fluier, fluier) și prințesa-sa-imprecisă (Ada Condeescu, tot din același film) articulează memoria unor rămășițe de conversații incomplet-colocviale, rămășițe aflate în perfectă concordanță cu spațiul periferic  (la margine de drum, pe malul mării)  în care se desfășoară nu acțiunea și substitutul ei.” plus curiosul Carnage: “Noul film al lui Roman Polanski se dovedește a fi neașteptat de comic și de acid, aproape incredibil de eterogen în comparație cu precedentul său film The Ghost Writer căruia îmi permit aroganța de a-i pune eticheta de auto-supra-evaluat.”

Klausen ma imbie si el la “Un thriller cu un subiect socant, diluat, insa, in detalii, pana la urma, inutile. Un film bun, nici pe departe horror, un eseu despre ura si razbunarea meticuloasa, o pictura cu tente perverse. 79% freshness pe RT si  7,7 pe IMDB.De vazut, cu siguranta….La piel que habito plus 50/50: “Un film exceptional, care, prin mijloace simple ajunge la inima oricui, exceptand cazul in care aceats aeste exclusiv din taciune. “50/50″ este un film care pledeaza pentru optimism, rolul lui Rogen fiind indispensabil pentru asta, nebunia frumoasa si deloc decenta in limbaj, aducand zambete intr-o poveste care isi trage seva din stare de soc , apoi din disperare. Seth Rogen este marea revelatie a filmului, dincolo de faptul ca a fi coproducator, spune destule.”

Jovi ma convinge ca In Time se merita: “filmul devine o versiune stiintifico-fantastica a celebrului “Bonnie si Clyde”…Actiunea este interesanta, scenele curg frumos, iar importanta razvratirii lui Will este poate motivul ascuns al filmului: oricand este necesar sa existe un haiduc modern, o persoana care sa incerce schimbarea prezentului, fie pentru bunastarea personala, fie altruist, pentru ca toata lumea sa supravietuiasca fara sacrificii care nu isi au sensul.  Un film comercial, care poate fi incadrat in randul filmelor de urmarit din 2011, chiar daca nu reuseasca sa isi depaseasca propria conditie, aceea de adrenalina, actiune, fara mari valente artistice.”

Victor nu prea multumit de filmul Carnage : “…care de-abia se poate numi film. Adaptând o piesă de teatru de succes, Polanski se mulțumește în a filma (destul de bine, totuși) dialogurile dintre două cupluri (Foster-Reilly și, respectiv, Winslet-Waltz)…este o înregistrare banală a unor evenimentele destul de banale și ele (chiar dacă nu lipsite de haz).”

 

Pe Matiuska despre We need to talk about Kevin“… este exemplul temerii fiecaruia din noi in legatura cu educatia data copiilor nostri si cu intreg comportamentul parental al zilelor noastre; un triumf adus lui Ramsay si Swinton, dar o experienta aproape socanta in timpul vizionarii…”

Lucian despre The Flower of War : “Ca si imagine filmul arata excelent. Nici scenariul nu e rau, dat fiind faptul ca mai toata actiunea se consuma in incinta unei manastiri prinsa in mijlocul unui razboi dintre China si Japonia…o poveste frumoasa… impletita din conjunctura personajelor care ii dau viata…”

Andres entuziasta de The Girl with the Dragon Tattoo : “Este un film dur, brutal, te tine prins timp de doua ore si jumatate si astepti un raspuns. Astepti rezolvarea misterului cu sufletul la gura… iar daca ai citit cartea, astepti sa vezi cum a fost pusa in scena, cum au prins viata cuvintele cartii. Tare mi-ar placea sa va spun mai multe despre film, dar as risca sa va stric placerea de a fi impresionati. Poate e devreme sa ma pronunt, insa Fata cu un dragon tatuat ar putea fi filmul anului 2012!”

In final va las cu topul video al lui Bogdan… toate cele bune 🙂

One thought on “De pe alte meleaguri cinefile (6)

  1. I simply couldn’t leave your internet website before suggesting that I truly loved the standard info an individual provide for your guests? Is gonna be back continuously to test up on new posts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.