O plimbare printre nori


Printre primele filme romantice văzute de mine a fost A Walk in the Clouds din anul 1995 care prezintă povestea unui tânăr (Keanu Reeves) pierdut pe tărâmuri viticole. Acțiunea se petrece în anul 1940 iar cadrul romantic este unul special datorită unei istorisiri mai aparte.

romance15

Universul nu este unul chiar bahic, chiar dacă se desfăsoară pe o plantatie viticola de renume, ci stă pe marginea unei relații ce se dezvoltă ca și creearea unui soi special de vin. Povestea de dragoste începe în apropierea culesului de struguri și devine tot mai complicată, momentele de cumpănă coincid cu procesul natural de coacere a strugurelui, care de multe ori este influențat de capriciile anotimpului tomnatic.

Dacă tot acest ritual este îndeplinit cu strictețe, rezultatul muncii se va vedea de-a lungul timpului în calitatea relației, la fel cum un vin bun este dat de anii care se asterne pe el.

Din acest cadru cred că vei deveni un romantic în ceea ce priveste dealurile însorite cu viță de vie. Ceea ce tind să cred că ar fi un cadru perfect pentru degustarea unui vin bun cu partenerul de viață.

Chiar de aceea vă anunț că am descoperit la Vincon doua game de vin, de bun gust: Comoara Pivniței și Oenoteca. Două game de vinuri etichetate manual, unele dintre ele vechi de mai bine de douăzeci de ani care se potrivesc perfect pentru un cadou.

comoara-pivnitei-vincon

Iar clipul de promovare este unul clasic realizat, care ne introduce în mediul  în care se produce vinuri de tradiție în România.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.