Filme de speriat: leapsa horror


Anul acesta in blogosfera cinefila exista o inclinatie tot mai mare spre lepse care mai de care mai interesante, iar de data asta cu o idee pornita de la Corina  (Scriu.. fara imaginatie) si pusa in practica de Maria (Film Cultura Arta) avem de-a face cu filme inspaimantatoare ce au mai inspirat cateva liste: Angela (AnzhelaMovies), Adriana (Cinemateca lu’ Zăvoi) si Ana (Anibas)

Chiar daca in ultima vreme n-am mai dat doi bani pe genul horror si am abandonat initiativa din trecut de-a viziona cat mai multe filme de acest gen, tot o insir in sir aleatoriu o serie de filme “dragi” mie.

Saw: nu mai stiu la care episod am fost (era in 3D), dar la cateva faze am scuturat un intreg rand de scaune, in rest nu-mi place deloc ideea de horror transpusa de aceasta franciza.

 Alien: era filmul de care imi aduceam aminte cu groaza si printre primele vizionate ce continea elemente horror.

Woman in Black: surprinzator pentru mine datorita faptului ca nu credeam ca o sa ajunga sa ma faca sa tresar, si a facut-o de cateva ori, poate a contribuit si becul “palpaitor” din sala de cinema…chiar creepy.

The Descent: descoperit in vremurile bune, a fost o adevarata revelatie a genului horror.

 Chakushin Ari: horror japonez dar merge si varianta remake americana pe  nume One Missed Call (am si uitat cate parti are)

 

Honogurai Mizo No Soko Kara: inca un horror japonez pentru ca ele fac legea in aceasta industrie, astfel Paranormal activity si alte chestii dubioase par numai niste povesti vanatoresti despre vanatul mustelor.

Final Destination: primul film vazut in 3D…cred ca spune destule

Iar in cele din urma dau si eu mai departe: Corina (Scriu..fără imaginatie) Adina (La buticul cu filme si carti), Jovi (Filme si Carti), Laura (Cinemateca Trisk), Stefan (Silence’s Blog), Rontziki(Evantaiul Memoriei), Marian (Film Sinopsis), Andres (Thoughts about nothing…), Teo (CineMagazin), Zombierama si desigur cine mai pofteste…

21 thoughts on “Filme de speriat: leapsa horror

  1. nu stiu cum era inainte sa intru eu in comunitatea de cinefili, dar da, cheastia cu leapsa a prins contur. mie chiar imi place! frumoase alegeri 🙂 Saw, din pacate m-a pierdut pe la partea a treia. Nu stiu de ce nu am mai continuat, pentru ca imi placea cu adevarat. O sa le iau de la capat.. candva. Ar fi frumos un maraton de o zi :P. Din pacate la Chakushin Ari, am vazut doar varianta americana. Pe mine m-a prins si aia, desi a fost aspru criticata. Final Destination! Wow…. am uitat de seria asta. Prima ramane cea mai bune, pentru ca incetul cu incetul au dat-o in diverse exagerari. Ma bucur ca nu sunt singura careia i=a placut The Descent 🙂

  2. si eu sunt foarte dezamagita in ultima vreme de aparitiile genului horror, asta probabil pentru ca se pune prea mult accent pe efecte speciale si povestea este tratata destul de superficial, nu pot sa-mi explic altfel avalansa de clisee si scenaristi lenesi.
    mare curaj sa vezi un horror 3D :)))
    Imi place lista ta, nu am vazut Honogurai Mizo No Soko Kara dar am impresia ca este must see pentru ca ai dreptate horror-ul japonez face legea.

    1. mare dezamagire si de la prea multe remake-uri de proasta calitate…mi-am tot zis ca nu mai merg la genu de filme in 3d…sa te pui sa vezi filmul pentru ca merita 😀

  3. Cred ca sunt singura persoana de pe planeta care n-a vazut Saw…sau Final Destination. 🙂 Am vazut Alien, in schimb. Si m-a speriat si pe mine, de-aia a si aparut in lista! Pentru mine e interesant sa vad cam ce catalogati voi ca inspaimantator. Si ale tale par destul de…toate.

    1. la Saw eu zic ca n-ai pierdut mare lucru, cel putin daca nu esti mare amatoare de horror iar Final Destination e un fel de colectie cu accidente care mai de care mai de groaza…alien cred ca inevitabil l-ai vazut pe la tv, bantuia intr-o vreme destul de des pe micul ecran 🙂

      1. :))) Nu ne ajungeau lepsele pentru astea!

        Vezi ca in loc de Despre Filme, acum e CineMagazin.ro, daca vrei sa modifici te rog.
        Multumesc! 🙂

  4. Nu stiu de ce da’ n-am curaj sa ma uit la asta… Honogurai Mizo No Soko Kara. Mi-e sa nu imi para rau de timpul pierdut sau sa tresar prea tare, nu stiu care din cele doua variante e cea buna 😀

  5. In afara de The Descent si de The woman in black nu m-a speriat niciunul. Definitia la mine e sa sar in loc sau sa inchid ochii de frica. Sunt putine dar alea doua m-au facut sa sar. Zombies este filmul horror pe care l-am incercat prima data cu sora-mea cand aveam vreo 12 ani. Nu exista telecomanda si trebuia sa petrec distanta de 2 metri jumatate pana la tv sa-l inchid in timp ce sora-mea tipa ingrozita. De frica, l-am vazut pana la capat. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.