Top seriale vizionate in 2020 (I)


Incepem luna topurilor cu ceea ce a mers cel mai bine anul trecut: seriale excelente de pe o multitudine de platforme de streaming. Topul nu este unul numerotat pentru că avem de-a face cu o gamă largă de genuri, plus că e doar un prim articol cu recomandari de seriale vizionate de-a lungul anului trecut.
What We Do in the Shadows sezonul 2
Primul sezon al adaptării TV a iubitei comedii cu vampiri a lui Taika Waititi a fost un mare exemplu al modului în care această poveste poate funcționa într-un format episodic. Dar al doilea sezon a adus spectacolul la noi culmi, găsind inima și ilaritatea într-un grup de vampiri incompetenți din Staten Island.
The Mandalorian sezonul 2
Alte scenarii galaxice pot fi dificile, mai ales atunci când ești o ramură a unei francize atât de iubite (uneori toxice!) precum Star Wars. Să fim sinceri: complotul este perfect, dar suntem cu toții în fiecare săptămână pentru a vedea ce face Baby Yoda. Niciodată o creatură atât de prețioasă nu a făcut posibilă crima să pară atât de adorabilă. (Punct de clarificare: nu susțin genocidul. Aprob mâncarea tuturor ouălor doar dacă sunteți un copil.)

 

Sex Education sezonul 2
Poate că una dintre cheile succesului este pur și simplu să-l atragi pe Gillian Anderson în seria ta (vezi mai sus). Venind cu cel de-al doilea sezon, Educația sexuală a Netflix rămâne unul dintre cele mai inteligente și mai incluzive spectacole din linia de comedie. Deși a fost o lansare timpurie în 2020, cel de-al doilea sezon al său a traversat pauza imposibilă cu care se confruntă atât de multe serii: neștiind unde merge povestea în sezonul doi. În loc să se descurce, Educația sexuală a avut nevoie de timp pentru a investi mai adânc în personaje care nu erau doar Otis. Răsplata este o gamă largă de narațiuni pentru al treilea sezon, care se așteaptă să fie în 2021.
The Queen’s Gambit
A trecut ceva timp de când ne-am apucat de șah, dar adaptarea pe Netflix a romanului lui Walter Tevis din 1983 atrage atenția multor oameni. Miniseria urmează traiectoria incredibilă a lui Beth Harmon, orfană, în timp ce își propune să devină cea mai bună jucătoare de șah din lume. Plin de probleme de dependență, seria se întinde pe 14 ani și nu – înainte de a întreba – nu se bazează pe o poveste adevărată. Dar aceasta este o dovadă a cât de bun este spectacolul, deoarece este rar ca o poveste atât de bună nu se bazează măcar pe o frântură de realitate.
The Great
Ecaterina cea Mare are un moment. La sfârșitul anului trecut, conducătorul rus a venit la HBO în Catherine, o miniserie în patru părți cu Helen Mirren în rolul împărătesei legendare din amurgul vieții sale. La capătul opus al spectrului se află oferta din acest an a Catherinei: Hulu’s The Great, o comedie istorică cu 10 episoade cu Elle Fanning în rolul tinerei prințese germane expediate în Rusia pentru a deveni mireasă pentru depravatul și periculosul împărat Petru al III-lea. Fanning este senzațională ca Catherine, naivă și idealistă, ale cărei iluzii despre dragoste și căsătorie sunt disipate rapid de realitatea din zori că Peter este un om violent, capricios, cu minte mică și un pericol pentru Rusia

 

Mrs. America
Seria condusă de Cate Blanchett despre lupta tumultuoasă pentru drepturi egale din anii ’70 este la fel de bună pe cât sugerează distribuția ei. Urmând unele dintre cele mai notabile figuri ale feminismului celui de-al doilea val, doamna America aruncă o privire asupra femeilor care au alimentat mișcarea (și în special pe una, care a încercat cu adevărat să o rețină). Abordarea seriei de a povesti este captivantă, reușind să creeze mini-portrete ale fiecărui personaj important, care avansează, de asemenea, intriga seriei.
Perry Mason
Modernul Perry Mason a repornit destul de mult. Această miniserie HBO, cu Matthew Rhys în rol principal, oferă o actualizare uimitoare și elegantă la drama de la mijlocul secolului din sala de judecată. Ceea ce lipsește uneori miniseriei într-o narațiune coerentă este compensat cu talentele incredibile ale lui Rhys, John Lithgow și Tatiana Maslany. Combinați toate acestea cu abordarea în stil noir a seriei și este pregătită pentru unghiul întunecat de care trebuie să fie relevant în 2020.

 

3 thoughts on “Top seriale vizionate in 2020 (I)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.