Hannah Gadsby: Nanette


Hannah Gadsby: Nanette este un spectacol de comedie live scris și interpretat de comediantul australian Hannah Gadsby, care a debutat în 2017. Lucrarea include comentarii sociale (în special despre perspectivele LGBTQ și ale femeilor și despre bolile mintale), discurs evocator punctat de comedie și narațiune emoțională din viața lui Gadsby, învățăturile și ceea ce povestea ei oferă lumii.

Este un Netflix Special, categorie după care nu m-am dat în vânt, care începe ca un spectacol de comedie dar aduce treptat o lecție de umanitate pentru toți. Spectacolul de comedie se transformă intr-un soi de Ted Talk, care nu mă deranjează pentru că mi-a plăcut ce avea de zis. Un discurs care să ne facă mai empatici față de cei de lângă noi, un apel pentru societate de a ne accepta unii pe alții chiar dacă suntem diferiți. Experiențele ei sunt evocatoare pentru discrepanța din societate:

Gadsby se folosește de Nanette pentru a deconstrui natura comediei și a convențiilor sale, făcând publicul să sufere aceeași tensiune pe care o suferă zilnic persoanele marginalizate. Împărtășește anecdote personale legate de experiențele sale ca femeie lesbiană și neconformă, explicând modul în care stilul ei de comedie este influențat de identitatea ei. Datorită creșterii lui Gadsby în Tasmania conservatoare, ea a fost crescută înconjurată de oameni care credeau că dețin o licență pentru a-i urâ pe ceilalți, ceea ce a determinat-o la o vârstă fragedă să accepte puncte de vedere prejudecate față de oamenii ciudați. Pentru a face față inegalității sociale cu care s-a confruntat, Gadsby spune că a apelat la umorul auto-depreciat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.