De pe alte meleaguri cinefile (15)


Luna aceasta revin la multe obiceiuri pe care le aveam in trecut: desemnarea unei tematici lunare, guest posturi si nu in cele din urma de pe alte meleaguri cinefile.

De pe alte meleaguri cinefile este genul de articol in care sa vedem ce vizioneaza si alti blogeri-colegi pasionati de universul acesta.

Incep cu Jo de pe filmserial.home.blog, care aduce in prim plan sezonul 4 din The Crown cu o serie de articole: Mult-așteptatul al patrulea sezon al serialului The Crown a avut premiera pe 15 noiembrie la Netflix, iar fanii au parte de o sărbătoare regală. După trei sezoane pline de dramatism, serialul de succes este pe cale să înceapă o nouă eră: anii Diana. Pe măsură ce înaintăm cu vizionarea celui de-al patrulea sezon, ne punem veșnica întrebare: cât de mult din ceea ce vedem este adevărat? Iată o analiză a unora dintre cele mai importante momente ale intrigii, inclusiv ce se bazează pe adevăr și ce este doar de dragul senzaționalului.

 Duca de la Readersrepublics ne vorbeste despre An Inspector Calls: Este un film care a surprins foarte bine și frumos natura oamenilor și a consecințelor acțiunilor noastre. Mărturisesc că în anumite momente m-am regăsit în cuvintele Inspectorului Goole și mi-am dat seama că nu contează cât de mici ne vedem noi în oglindă, pentru că în realitate suntem mult mai importanți decât mintea noastră poate cuprinde, căci lumea aceasta este plină de persoane ca Eva Smith. La urma urmei, nu trăim singuri pe acest pământ.

Cristi Vicol ne vorbeste despre Doctor SleepNu e un secret că îmi plac filmele de categorie B. La fel și orice altă manifestare artistică ce, din anumite motive, asumate sau nu, tind, prin calitatea lor aparent neșlefuită și deseori contestată, să intre în canonul culturii pop. Tocmai pentru că, în mare parte, mediul artistic din care provine se preocupă, la fel ca cel mainstream, de aspecte universal umane, iar, artistic (și bugetar) apelează la inovație, improvizație și experiment. 

Alina Agafitei ne prezinta un articol cu (My) All time favourite documentariesPasiunea mea pentru vizionarea documentarelor cred că mi se trage din copilărie, de când urmăream Teleenciclopedia pe TVR1. De fiecare dată eram fascinată de poveștile care mi se dezvăluiau pe micul ecran, rostite cu atât de multă naturalețe și implicare de regretatul Florian Pittiș. După ce am mai crescut puțin, am început să vizionez emisiunile de pe National Geographic și Discovery. Existau seri la rând când ajungeam în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii la o simplă apăsare de buton. 

Andra de la Casa din Cuvinte ne recomanda [Pe scurt:] 3 seriale pentru zile de toamnăRecomand astăzi 3 seriale: 2 de găsit pe Netflix și unul pe Amazon Prime. Nu sunt neapărat filme speciale, dar sunt niște seriale care mie mi-au plăcut. M-am gândit că, dacă nu le-ai văzut încă, poate că o să îți placă și ție. Suntem într-o toamnă cenușie, în izolare, așa că avem undă verde la puțin escapism cinematografic!

Intre timp Piratul Cinefil a scris despre:

Luna productiilor pentru mediu

The Social Dilemma

The True Cost

s.am.d.

4 thoughts on “De pe alte meleaguri cinefile (15)

  1. Wow! Nici nu știam că sunt atât de multe site-uri care se ocupă de ce-a de-a șaptea artă. 🙂 Le-am vizitat pe toate. Multumesc pentru mentionare. Și pentru subiectul ales. The Crown este unul din serialele mele de suflet. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.