Luna productiilor pentru mediu sau un omagiu pentru natura


Va povesteam in articolul Cum arata viitorul? ca una dintre masurile de a avea un impact pozitiv asupra planetei este ca am sa dedic luna noiembrie productiilor care se ocupa de problema schimbarilor climatice si impactul omului asupra naturii. O initiativa in care vreau sa se alature cat mai multe persoane care prin citirea recenziilor vor fi impulsionati sa vizioneze genul acesta de productii, dupa care sa actioneze in consecinta de cauza.

Eu am observat la mine ca dupa ce vizionez un asemenea documentar ajung sa ma gandesc mai serios la problemele de mediu dar cu cat trece timpul peste ce am vizionat cu atat uit mai repede ceea ce este important in aceasta lupta. De aceea cred ca o reamintire continua a anumitor lucruri te pot tine in directia care ti-ai setat-o.

Pe langa vizionatul de productii de aceasta factura si scris recenzii hai sa va spun ce mai fac eu in mod practic:

Am o obsesie pentru colectat plasticul, de la mici folii care cu usurinta le-ai arunca in cosul de gunoi menajer pana la spalat ambalaje de plastic (cum ar fi iaurturile). Stiu ca e de recomandat sa cumpar produse fara prea mult ambalaj de plastic sau deloc, astfel am multe pungi refolosibile pentru cumparaturile de fructe si legume.

Am primit recent o cana filtranta mult mai buna decat ce aveam inainte iar gustul apei de robinet a ajuns pe placul intregii familii. Cu aceasta ocazie am eliminat o mare parte din plasticul ce venea pentru apa plata care o consumam, plus ca e sezonul ceaiurilor care se prepara exclusiv cu apa de la robinet.

Va reamintesc cu aceasta ocazie ca E.ON România au lansat campania ‚,WE has no limits’’ in care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să conștientizăm puterea comunității și a acțiunilor noastre de zi cu zi asupra planetei. Pentru că doar împreună putem schimba felul în care consumăm resursele și doar împreună putem crea un viitor nelimitat de verde.

As vrea sa-mi recomandati productii din aceasta categorie ori sa imi dati ponturi din ceea ce faceti voi in mod practic pentru a avea un impact cat mai mic asupra naturii. Plus va invit sa va alaturati cauzei scriind la randul vostru.

15 thoughts on “Luna productiilor pentru mediu sau un omagiu pentru natura

  1. Primul film care-mi vine în minte este Chemarea străbunilor, cu Harrison Ford. Amintesc și de documentarul I am Greta, prezentat la Festivalul de la Veneția. Cât despre ce fac eu ca sa salvez planeta… reciclez hârtie.

    1. Am vazut recent filmul respectiv impreuna cu copilul, a fost frumos si de multa vreme nu am vazut o ilustrare frumoasa a naturii…poate un pic in Enola Holmes. Am sa vizionez si eu I am Greta 😀 Multumesc de recomandare.

  2. Reblogged this on Film Serial and commented:
    Eu însămi iubesc natura și îmi doresc să trăim frumos pe planeta Pământ. Subscriu inițiativei colegului de la Movie Zone și amintesc de filmul Chemarea străbunilor, cu intriga bazată pe explorarea naturii – în special „puterea naturii” și „relația omului cu natura”.

  3. […] Omagiul pentru natura pentru a vedea exact cum va arata viitorul incepe cu un documentar ce il are in prim plan pe Leonardo DiCaprio. La prima vedere arata ca un biopic dar din perspectiva problematicii mediului, observam cum celebrul actor a ajuns sa inteleaga de-a lungul vietii ce inseamna schimbarile climatice. Înainte de potop, prezentat de National Geographic, îl prezintă pe Leonardo DiCaprio intr-o calatorie ca mesager al pacii al Natiunilor Unite, calatorind pe cinci continente pentru a vedea in fiecare loc ce se intampla cu adevarat. […]

  4. E binevenita o astfel de inițiativa, as vrea sa vad tot mai mult astfel de lucruri în blogosfera. Și mai mult sa punem în practica acțiuni pentru mediu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.