Doubles Vies (2019)


După reuşita dramă feminină din Clouds of Sils Maria (2016), scenaristul-regizor francez Olivier Assayas revine cu aceeaşi Juliette Binoche pe afiş, dar într-o comedie de moravuri (masculină). Pentru că deşi apar mai multe personaje feminine interesante, drama şi competiţia este între personajele masculine.

Bine jucat de Vincent Macaigne, protagonistul Leonard apare ca un scriitor cam naiv, ale cărui romane sunt de fapt autoficţiuni străvezii, rememorări romanțate ale aventurilor sale personale. Antagonistul este chiar editorul său, Alain (mai discret în rol Guillaume Canet), un personaj lejer doar aparență, în realitate plin de îndoieli cu privire la viitorul cărților în lume, ca și al său în mica, dar prestigioasa editură pariziană.

d2Juliette Binoche face şi ea un rol aparent mai palid în Selena – ca actriță și soție a lui Alain. Totuși, în cele din urmă avem noroc cu ea și personajele secundare din „elita” intelectuală de bloggeri / asistenți care dau puțină culoare filmului prin dialogurile de la masă. Chiar dacă nu mănâncă în mod exasperant supă (cum se întâmplă în filmele românești), majoritatea scenelor sunt discuții de interior, în case sau localuri.

Recenzie completa pe cefilmevad.blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.