Topul filmelor preferate din 2018


A trecut si anul 2018 in care am reusit contraperformanţa să văd mai puţine filme ca în anul precedent dar mult mai multe seriale. Dar am găsit multe producţii ascunse de ochii lumi şi care m-au surprins plăcut, de aceea s-ar putea să fie o listă mai puţin „celebră”. Ordinea va fi una aleatorie, după cum îmi aduc aminte:

BlacKkKlansman (2018)

Este un film care vine perfect în cadrul „miscărilor sociale” din America de astăzi, o ironie fină şi comică la situaţia actuală dar şi ceea din trecut. Unul dintre filmele inteligente ale anului trecut, Spike Lee revine într-un mod epic.

Spike Lee blaksmann.png

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Un alt film foarte bun care se pliază la situaţia zilelor noastre unde descoperim o rezolvarea defectuoasă a unor probleme pentru o societate americană conservativă.

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Juliet, Naked (2018)

Ethan Hawke are un fler în ceea ce priveste rolurile în dramediile romantice, ceea ce joacă în filmul Juliet, Naked îmi aduce aminte de seria Before. O producţie drăguţă care îţi inveseleste ziua, ceva care poate fi perfect doar dacă rezonezi cu personajele şi povestea lor.

juliet, naked ethan hawke.jpg

Bodied (2018)

În ultima perioadă în fiecare an apare cel puţin un film bun despre lumea rap-ului. Bodied este ultima descoperire, fiind o „odă” la adresa poeziei de stradă. O abordare brutală care te ţine în priză cu fiecare „battle rap”.

bodied film.png

First Reformed (2018)

Într-o societate parcă întoarsă pe dos în ceea ce priveste ideea de spiritualitate si care nu are puncte de reper în ceea ce priveste rolul religiei, acest film poate fi un început de a înţelege ceva. First Reformed nu vorbeste despre o anume parte din Biblie si nu recrează trecutul biblic, este o simplă poveste a prezentului. Care sunt problemele spirituale de acum? Cum arată problemele din interiorul bisericii? Întrebări care de multe ori nu sunt explorate cu adevărat în filmele de factură religioasă. Acest film adaptează prezentul la o poveste fictivă, ce are în prim plan un preot.

first-reformed-film

Restul filmelor le gasiti in articolul integral de pe cefilmevad.blog

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s