“Afacerea Est” deschide Centenarul Filmului Românesc


Centenarul Filmului Românesc se deschide în estul ţării cu filmul Afacerea Est la Ateneul din Iaşi în 3 februarie la ora 16:00.

Intrarea este gratuită, iar locurile pot fi rezervate online, aici.

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc începe la Iași, în orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României. Harta României Mari va fi trasată de Caravana Filmului Românesc, cu filme special alese de criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici ş.a.

Igor Cobileanski (Manager proiect Republica Moldova, regizor): „Când am pus la cale acest proiect, ideile Valentinei Iusuphodjaev s-au conturat frumos, ca într-o regie, pe care demult așteptai s-o faci, cu producători și actori dedicați. Voi reveni la Iași, de această dată, în calitate de manager de proiect pe partea care ține de Republica Moldova, dar și ca invitat, pentru că primul film din Centenarul Filmului Românesc este Afacerea Est. Mai mult decât atât, la Chişinău, unde Valentina coordonează, practic, parteneriatele şi bunul mers, abia aşteptăm să vedem impactul şi interesul faţă de proiect”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s