Crima din Orient Express


Printre ultimele filme vizionate la cinema este o adaptare după un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie. Crima de pe Orient Express este un roman detectiv de către Agatha Christie cu detectivul belgian Hercule Poirot. A fost publicată pentru prima dată în Regatul Unit de Collins Crime Club la 1 ianuarie 1934.

Spre suprinderea mea o poveste clasică fără prea mari scântei a fost 3 săptămâni pe primul loc în box-office-ul românesc, cu aproximativ 192 de mii de spectatori. Posibil să îi fi atras titlul, trenul magnific prin munţi, mintea briliantă a detectivului. Cine stie? Oricum distribuţia este una de top: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Penélope Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe.

Dacă aţi citit cartea nu veţi avea parte de mari surprize, dar adaptarea cinematografică chiar dacă nu va fi una de Oscar (ca cea din 1974), are o imagine excelentă şi câteva înterpretări surprinzătoare. Sunt curios dacă faimosul express chiar are un aşa traseu prin Balcani, chiar arată ireal de fain.

Articol scris pe La-unison.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s