Sea Sorrow – o perspectiva asupra refugiatilor


 

Din lansările de film pe teritoriu mioritic cu greu te întâlnesti cu cei din lumea filmului, mai mult pe la diferite festivaluri de avenrgură națională, şi alea le numeri pe degete de la o mână. Desigur aici vine menționați cineastii noştri care de multe ori fac turneu de lansare în diferite colțuri ale țări pentru a-şi aduna o mână de spectatori, aici e sansa a doua să îi întâlnesti în mod personal.

Cât despre cei de dincolo de graniță sunt o raritate, dacă nu l-am văzut pe Alain Delon la Cluj am avut ocazia să o văd pe Vanessa Redgrave la Bucureşti. Invitații speciali au început să fie la modă, mai ales numele mari, care nu se aflu la sfârşitul carierei ci mai bine zis se apropie de sfârşitul vieții.

Trecem peste aceste aspecte şi vorbim despre documentarul Sea Sorrow al actriței regizoare Vanessa Redgrave. Activistă pentru drepturile omului îşi îndreaptă privirea spre criza refugiaților. Rezultatul este unul notabil, mai ales că a umblat pe la Cannes. Mesajul e clar dat umanității: să nu uităm de semenii noştri. Problema e ridicată la nivel politic dar mie teamă că rezolvarea este la noi, oamenii simplii. Un astfel de documentar îți trezeste empatie dar este omorâtă la scurt timp de teama europeanului de rând să nu fie invadat, mai ales că mediatizarea vine de multe ori împotrivă.

Articol scris pe Cefilmevad.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s