Top Seriale 2016


Ne apropiem cu pasi repezi de finalul anului, iar acest lucru scoate la iveală tot soiul de topuri cu cele mai bune producţii cinematografice. Cu această ocazie mă alătur acestui trend şi am să încep cu o serie de seriale bune văzute anul acesta:

10. Luke Cage

luke-cage-netflix

Inevitabil urmăresc universul Marvel şi televiziunea Netflix, care au reuşit să aducă la suprafaţă nişte super-eroi de cartier mişto. În serialul Luke Cage îl avem pe super-eroul de culoare (cu acelaşi nume) pe care l-am întrezărit în seria Jesica Jones, de unde şi-a atras popularitatea, câştigând un spaţiu pe micul ecran doar pentru el.

Aici l-am remarcat încă odată pe actorul Mahershala Ali care face senzaţie de posbil Oscar în lăudatul film Moonlight.

9. House of Cards

house-of-cards

Într-un an electoral care a bulversat o mare parte a lumii politice, pot spune că de această dată au trecut aproape neobservate maşinaţiunile serialului House of Cards, deoarece realitatea a bătut ficţiunea. Lansat chiar înainte de campania electorală, a avut parte de o anumită atenţie. Pentru mine a căzut printre ultimele locuri în preferinţe, am senzaţia că intră pe un teritoriu mai puţin interesant.

8. The Night Manager

the-night-manager

„Managerul de noapte” se înscrie pe lista serialelor excelente de anul acesta și apare neprevăzut pentru mine, o supriză plăcută, mai ales că explorează lumea intrigantă a spionilor. Britanicii se pare că au încercat să dea un iz de James Bond, începând cu protagonistul Tom Hiddleston cu un comportament exemplar, demn de agent 007. Mai departe găsim un univers al spionajului care se țese întortocheat de-a lungul episoadelor, tensiunea crescând gradat înspre final.

7. Love

love-netflix

Povestea nu este una simplă despre iubire, așa cum ne sugerează titlul, ci se plimbă nestingherită prin toate cotloanele unei relații moderne. Mai mult de atât, primele două episoade te lovesc cu realitatea unor interacțiuni anormale, iar aici umorul pare absent, dar odată cu întâlnirea cei doi protagoniști  se creează un mediu prielnic situațiilor comice. Chiar dacă nici din acest punct nu vom vedea lucruri normale, putem observa o acțiune constructivă presărate cu momente de genul WTF (ca să fim în ton cu tematica). Un serial ce m-a convins că abordarea diferită de comedia romantică clasică nu e neapărat un eșec, și că avem de-a face cu o comedie contemporană, aliniată la realitățile zilei .

6. The Get Down

the-get-down

Universul The Get Down, o senzație muzicală ce aduce un tribut originii muzicii de stradă. Fiind oarecum atras de această parte a istoriei, chiar mă bucur că a apărut un asemenea serial care vine ca o completare inițială a filmului de succes Straight Outta Compton (2015) care a explorat originile Hip-Hop-ului care îl cunoastem astăzi.

Stilul de filmat posibil să displacă într-o oarecare măsură, întertăierile cu scene de stiri din perioada aniilor 77 plus ritmul alert posibil să te obosească. Dar motivația în jurul muzicii a tinerelor personaje reuseste să mențină pasiunea vie în dreptul telespectatorului.

5. The Night Of

the-night-of-1349

Spațiul închisorii americane este din nou bine definit iar sistemul judiciar este la fel de bine reprezentat prin sala de tribunal, avocați și polițisti. Fiecare are rolul său în cadrul acestui caz dar în prim plan se află acuzatul (Riz Ahmed) și un avocat atipic (John Turturro), cei doi primesc în paralel cel mai mult timp pe micul ecran.

În tot acest timp cei de la HBO încearcă să se mențină la nivelul alert de pe piață, lansând recent seria The Night Of, una dintre cele mai bune producții TV vizionate în decursul acestui an. Cu fiecare episod tensiunea creste pe masura ce povestea avansează, mai rar aşa un caz de crimă cu circumstanțe misterioase.

Primele 4 poziţii le găsiţi pe Cefilmevăd.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.