Viitorul transportului in filme


Domeniul artei a preconizat din timp apariția inovației în diferite domenii ale stiinței. Odată cu dezvoltarea celei de-a saptea artă am reușit să vizualizăm în mișcare viitoarele progrese tehnologice. Să luăm de această dată ca exemplu viitorul transportului cum s-a văzut în filme.

Am să încep cu un film care a prezis apariția mașinilor care se conduc singure. Este vorba de seria KNIGHT RIDER (1982-1986) dar și de filmul Demolition Man (1993)

knight-rider

Mai departe vă arăt ceva mult mai science fiction, fiind vorba despre transportul din Minority Report (2002), unde vei găsi o deplasare pe verticală a mașinilor. Vei descoperi adevărate autostrăzi unde viteza în cadrul orașului este năucitoare iar automobilele au un design ultra-sofisticat.

minority-report

Blade Runner (1982) e un film clasic, care încadrează o categorie specială de autovehicule. Pentru prima dată avem o abordare mai realistică din punct de vedere cinematografic asupra deplasarea automobilelor la nivel aerian.

blade-runner-flying-cars

Și ca să fiu ecologic, imaginați-vă un oraș fără nici-o mașină. În filmul Her (2013) se încearcă construirea unui mediu urban ecologic, desigur este doar un fundal penrtu o poveste ce dezvoltă perspective sociale moderne.

her-film

În altă ordine de idei, țin să vă anunț ce avem nou în materie de transport pe meleagurile noastre:

uber-logo

Aplicația de car-sharing Uber a lansat recent un concurs pentru utilizatori: cei care aduc 100 de prieteni în aplicație, câștigă garantat un iPhone 7.

Pentru cei care nu știu, Uber e un serviciu lansat în România acum aproximativ doi ani de zile care le-a oferit șansa celor care conduc o mașină în București și în Cluj să câștige bani folosind mașinile personale.

Advertisement

One thought on “Viitorul transportului in filme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.