Viitorul transportului in filme


Domeniul artei a preconizat din timp apariția inovației în diferite domenii ale stiinței. Odată cu dezvoltarea celei de-a saptea artă am reușit să vizualizăm în mișcare viitoarele progrese tehnologice. Să luăm de această dată ca exemplu viitorul transportului cum s-a văzut în filme.

Am să încep cu un film care a prezis apariția mașinilor care se conduc singure. Este vorba de seria KNIGHT RIDER (1982-1986) dar și de filmul Demolition Man (1993)

knight-rider

Mai departe vă arăt ceva mult mai science fiction, fiind vorba despre transportul din Minority Report (2002), unde vei găsi o deplasare pe verticală a mașinilor. Vei descoperi adevărate autostrăzi unde viteza în cadrul orașului este năucitoare iar automobilele au un design ultra-sofisticat.

minority-report

Blade Runner (1982) e un film clasic, care încadrează o categorie specială de autovehicule. Pentru prima dată avem o abordare mai realistică din punct de vedere cinematografic asupra deplasarea automobilelor la nivel aerian.

blade-runner-flying-cars

Și ca să fiu ecologic, imaginați-vă un oraș fără nici-o mașină. În filmul Her (2013) se încearcă construirea unui mediu urban ecologic, desigur este doar un fundal penrtu o poveste ce dezvoltă perspective sociale moderne.

her-film

În altă ordine de idei, țin să vă anunț ce avem nou în materie de transport pe meleagurile noastre:

uber-logo

Aplicația de car-sharing Uber a lansat recent un concurs pentru utilizatori: cei care aduc 100 de prieteni în aplicație, câștigă garantat un iPhone 7.

Pentru cei care nu știu, Uber e un serviciu lansat în România acum aproximativ doi ani de zile care le-a oferit șansa celor care conduc o mașină în București și în Cluj să câștige bani folosind mașinile personale.

Anunțuri

Un gând despre „Viitorul transportului in filme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s