Traieste filmul cu Airsoft6


Întotdeauna am fost atras de filmele de război și povestile din jurul oamenilor care au luptat pe front. Această pasiune s-a transpus și prin abordarea jocurilor pe calculator dar ultima încercare a fost un joc în viața reală.

Fiind vorba de paintball ca si etapă inițială în aceste tipuri de jocuri interactive, dovada fiind mai jos:

puscaci-marini

La următorul nivel mi-am zis că am să încerc cât de curând airsoft-ul datorită posibilității organizării unei strategii demne de scenariul unui film de război.

Airsoft este un joc cu puternică tentă militară într-un cadru organizat ce simulează o misiune sau un anume conflict, ne putem gândi la jocul Counter Strike transpus în viața reală. În acest cadru al jocului se folosesc replici ale armelor adevărate capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Deci avem echipamente specifice și tactici militare reale, ce oferă posibilității de recreere într-un stil bărbătesc. Pentru mine ar fi o posibilitate de a recreea unele filme prin intermediul airsoft, de unde acțiunea s-ar putea să se dezvolte de la sine în diferite direcții.

Ultima experiență cinematografică de război a fost filmul Hacksaw Ridge, aici chiar dacă este un cadru restrâns al acțiunii, lupta prin transee și buncăre ar fi o provocare pentru oricine.

hacksaw-ridge-2016

Mai departe as vrea să ilustrez alte două filme care ar deveni scenarii perfecte pentru o misiune airsoft:

Primul film care mi-a venit în minte este Zero Dark Thirty (2012), care repune în scenă eliminarea celui mai căutat terorist: Osama Bin Laden. Ceea ce ar fi dificil este în privința cadrului nocturn, folosirea aparatelor de viziune nocturnă fiind indispensabile în această misiune. Experiența ar fi unică din cauza faptului că este mult mai greu să-ți da seama de poziția inamicului.

zero-dark-thirty-2012

Filmul Black Hawk Down din 2002 este unul dintre preferatele mele, aici veți găși un cadru urban ocupat de forțe de gherilă. Avansarea într-un astfel de oraș ar fi o misiune de sinucidere dar o strategie bună te-ar ajuta să asaltezi cu succes pozițiile inamicilor.

black-hawk-down

Odată cu răspândirea internetului, popularitea airsoft-ului a cunoscut o creștere semnificativă, atât în Europa, cât și în America. Evenimente de anvergură majoră sunt organizate periodic în Europa (Berget) și în Statele Unite (Irene), evenimente ce strâng la start mii de jucători de airsoft. Actualmente, airsoft-ul este practicat de sute de mii de jucători la nivel mondial și cu siguranță se va bucura de un viitor prosper.

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-1

airsoft6-scena-din-timpul-jocului-4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s