Proiectia filmului La Moara cu Noroc (1955)


În perioada 3-5 noiembrie am fost prezent la Zilele Filmului Românesc din Madrid, unde am avut ocazia să vizionez o serie de filme românesti în compania regizorului Marian Crișan, compozitorului Cristian Lolea și a publicului spaniol.

festival-4

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Zilele Filmului Românesc, organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid în parteneriat cu Filmoteca Española, a avut loc în perioada 3-13 noiembrie. Aici s-a prezentat publicului madrilen unele dintre cele mai premiate și de succes producții românești din 2016, dar și o capodoperă a cinematografiei românești. Aici este vorba deste filmul La Moara cu Noroc din 1955, regizat de Victor Iliu.

În cadrul acestei ediții, Ovidiu Miron de la Institutul Cultural Român din Madrid a adus în premieră un film vechi, de referință pentru cinematografia noastră. Astfel în următoarele ediții va încerca să aducă și alte filme importante din trecut. Prin această inițiativă va încerca să familiarizeze publicul spaniol cu filmul românesc recent dar și cu acela care a contat în anii trecuți.

Pentru continuare articolului vă invit pe CeFilmeVăd.ro

 

Anunțuri

Un gând despre „Proiectia filmului La Moara cu Noroc (1955)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s