Proiectia filmului La Moara cu Noroc (1955)


În perioada 3-5 noiembrie am fost prezent la Zilele Filmului Românesc din Madrid, unde am avut ocazia să vizionez o serie de filme românesti în compania regizorului Marian Crișan, compozitorului Cristian Lolea și a publicului spaniol.

festival-4

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Zilele Filmului Românesc, organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid în parteneriat cu Filmoteca Española, a avut loc în perioada 3-13 noiembrie. Aici s-a prezentat publicului madrilen unele dintre cele mai premiate și de succes producții românești din 2016, dar și o capodoperă a cinematografiei românești. Aici este vorba deste filmul La Moara cu Noroc din 1955, regizat de Victor Iliu.

În cadrul acestei ediții, Ovidiu Miron de la Institutul Cultural Român din Madrid a adus în premieră un film vechi, de referință pentru cinematografia noastră. Astfel în următoarele ediții va încerca să aducă și alte filme importante din trecut. Prin această inițiativă va încerca să familiarizeze publicul spaniol cu filmul românesc recent dar și cu acela care a contat în anii trecuți.

Pentru continuare articolului vă invit pe CeFilmeVăd.ro

 

Advertisement

One thought on “Proiectia filmului La Moara cu Noroc (1955)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.