Mad Max se vede la TNT Romania


Am fost provocat de catre TNT Romania sa raspund la întrebarea:

Ce personaj de film as fi astazi?

Raspunsul ar veni cam asa:

„They say people don’t believe in heroes anymore. Well, damn them! You and me, Max, we’re gonna give ’em back their heroes!”

mad-max-la-tnt

Fiind un fan al decorurilor filmice post-apocaliptice si avand o atractie aparte fata de universul regizorului George Miller, am decis să mizez pe emblematicul personaj Mad Max. In perioada urmatoare am un bun motiv de a revedea din seria Mad Max pe micul ecran, pe programul TNT Romania: Mad Max 3: Beyond Thunderdome si Mad Max 2: The Road Warrior.

Post-apocalipticul este extremist in toate privintele posibile: personajele negative sunt sculptate din rautatea intruchipata a urateniei umane; resursele ramase pentru supravietuire tin in sah supravietuirea problematica a oamenilor; luptele se dau in curse nebunesti unde toate armele sunt aruncate in lupta: masini, razboinici, conducatori; nu exista cale de intoarcere: ori castigi ori mori incercand; actiunea nu se da la o parte sa fie plina de scene epice.

De ce acest personaj? Pentru ca Mad Max (in ciuda numelui) pare a fi singura urma de moralitate ramasa in aceea lume post-apocaliptica. Max este justitiarul care isi croieste drumul printr-un mediu neprielnic, supravietuirea in acest univers il face invincibil, o dovada ca o lupta dreapta te duce la bun sfarsit.

mad-max-personaj

Regizorul George Miller putem spune ca e un geniu al vremii lui prin lansarea unui film care a prins la public, o directie cinematografica originala care reda perfect din moda acelor ani. 1979 e anul in care regizorul a reusit sa stranga banii necesari de-a realiza si lansa primul Mad Max, a lucrat o perioada ca medic in camera de garda a unui spital. De aici ne putem da seama o anumita preferinta pentru a filma curse de masini precedate cu tot soiul de accidente spectaculoase.

In rol principal l-a distribuit pe Mel Gibson care prin intermediul acestui film a devenit o fata cunoscuta a cinematografiei, actorul a inceput sa fie distribuit in multe filme importante ale vremii: Gallipoli (1981), continuarile Mad Max (2, 3), Lethal Weapon; fiind considerat eroul filmelor de actiune, chiar si-a permis refuzarea rolului de James Bond. O franciza ce l-a lansat pe Gibson in lumea buna a filmelor, un bun mod de-a ne aminti ca anumite filme impresionante la vremea lor au reusit sa faca cunoscuti actori cu potential urias.

Tu ce personaj de film ai vrea sa fii?

Daca te uiti pe TNT ai de unde alege:

tnt-demolatorul

tnt-seven

Advertisement

2 thoughts on “Mad Max se vede la TNT Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.