Cum se vede Bursa de valori in filme


Dintotdeauna oamenii au avut si au o oarecare reticenta cand vine vorba despre siguranta in care se afla banii lor. Increderea in sistemul bancar si bursa de valori a scazut si mai drastic dupa recenta criza economica prin care am trecut. Desigur aici vorbesc la nivelul general al populatiei, deoarece cei implicati in acest sistem si-au reluat munca de la capat in acest domeniu.

Cu aceasta ocazie lumea filmului a suferit si ea o transformare in ce priveste acest subiect. Tot mai multe filme au abordat aceasta tematica, productii care au devenit eligibile pentru premii la festivaluri. Ca de exemplu filmul The Wolf of Wall Street (2013) este unul faimos si extravagant dar eu voi vorbi despre ultimul film care a atras privirea in aceasta directie; fiind vorba despre productia The Big Short, care descrie exact perioada de dinainte si din timpul ultimei crizei economice mondiale.

big-short

Miscarile de pe piata de actiuni este descrisa in detalii tehnice pe care cu greu le deslusesti, “jucatorii” acestei masini de facut bani isi bat capul sa scoata cat mai mare profit din intreaga operatiune. Abordarea este una care se apropie de realitate prin stilul intretaiat al cadrelor, uneori chiar ai impresia ca urmaresti un documentar.

Urmarind genul acesta de productii vei afla ca abordarea lor scoate in evidenta de obicei nereguli spectaculoase, oameni care castiga sau pierd sume mari de bani. Fluctuatiile de piata de valori este intotdeauna o oportunitate pentru oricine dornic sa stoarca niste profit cu orice pret, mai mult de atat pare o descriere perfecta a sistemului capitalist in care traim.

Daca as fi un mare jucator (nu de poker) si as dispune de o anumita suma de bani, m-as avanta pe piata locala de actiuni, mai exact Bursa de Valori Bucuresti.

bursa-de-valori-bucuresti

In ce ar merita sa investesti in Romania?

Sa vedem 3 companii care ar reprezenta o investitie buna:

  1. S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. – cred ca domeniul energetic este intotdeauna o carte castigatoare, energia fiind vitala pentru functionarea fiecarei ramuri a economiei nationale.
  2. ALBALACT SA – industria alimentara este una care nu va pieri niciodata, nevoia de a fi hranit este una dintre nevoile primare ale omului, de aceea domeniile producatoare de hrana vor avea un flux continuu si stabil in ceea ce priveste productia.
  3. ANTIBIOTICE S.A: nu in ultimul rand industria farmaceutica are un impact tot mai mare asupra vietii omului, sanatatea este mentinuta si cu ajutorul medicamentelor.

Daca te bagi pe felie in acest domeniu cei de la Bursa de Valori Bucuresti te premiaza daca investesti. Intre 15 septembrie si 16 decembrie te poti inregistra in concurs, cu un cont deschis la unul dintre Brokerii Parteneri autorizati sa tranzactioneze la Bursa de Valori Bucuresti. Intri in Concurs, investesti, iar daca obtii cel mai bun randament poti castiga o masina si zeci de alte premii.

Detalii despre campanie găsești aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s