Stranger Things (2016)


 

Vă povesteam zilele trecute că am descoperit o nouă revelaţie în materie de science-ficion, ceva de genul ce a fost Ex-Machina anul trecut. Fiind vorba despre filmul Midnight Special, dar nu bine mi-am revenit din „admiraţie”, că am şi nimerit o serie spectaculos mai bună.

Stranger Things este ultima senzaţie lansată de platforma Netflix, o serie a cărui prim sezon conţine un număr de 8 episoade. Încă de la primul episod am fost prins în capcana pusă la cale de fraţii  Duffer (Matt şi Ross), care te surprind prin construirea unei poveşti pline de mister. Mai mult de atât, a făcut furouri în dreptul criticilor de film, iar Stephen King şi Guillermo del Toro au lăudat noul serial care aduce un tribut filmelor cu tematică supranaturală din anii 80.

stranger-things netflix

Pe parcursul vizionării îţi dai seama că ai de a face cu un mix cinematografic interesant: clasicul Spielberg cu filmul E.T. (1982), un cadru luminat în genul Poltergeist (1982), o fărâmă de Close Encounters, o oarecare asemănare cu Super 8-ul lui J.J. Abrams plus o povestire în stilul Stephen King. Observăm o mare adunătura de cliché-uri, dar surprinzător funcţionează ca un total plin de prospeţime în lumea supernaturalului.

Vinovaţii pentru rezultatele acestui succes sunt şi tinerii actori care au nişte înterpretări reuşite, ce dau un suflu puternic din genul „coming of age”. În lumea adultă a distribuţiei se remarcă actriţa Winona Ryder, cu o prestaţie excelentă.

stranger-things Winona Ryder

Trailer:

Articol scris pe CeFilmeVad.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s