Julieta lui Pedro Almodóvar


Vine Julieta lui Pedro Almodóvar. Din 30 septembrie, la cinema

julieta_afis

Julieta, cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodóvar va avea premiera în cinematografele românești pe 30 septembrie. Filmul este reprezentantul Spaniei la Oscar-urile din 2017, la secțiunea Best Foreign Language Film, și a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, fiind deja a cincea peliculă a cunoscutului regizor spaniol selectată în Competiția oficială pentru un premiu Palme d’Or. Până acum, Julieta a avut încasări de peste 13 milioane de dolari. În România, lungmetrajul este distribuit de Independenţa Film.

Julieta este lupta unei mame pentru a supraviețui incertitudinii. Un film despre complexul vinovăției. Despre resorturile inexplicabile care ne fac să îi abandonăm pe cei pe care îi iubim. Să-i evacuăm din viețile noastre ca și cum nu ar fi însemnat nimic, ca și cum nici nu ar fi existat.

Noi muze în colecția lui Almodóvar

Julieta marchează întoarcerea mea la universul feminin”, a declarat Almodóvar. “Aproape toate actrițele din acest film sunt complet noi pentru mine. Dar acum pot spune că Adriana Ugarte și Emma Suárez (actrițele care o interpretează pe Julieta la tinerețe, respectiv la maturitate – n.red.) fac și ele parte din forul meu olimpian, umăr la umăr cu muzele mele: Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes și Cecilia Roth”.

Julieta a fost inspirat de trilogia (în limba engleză) Runaway, scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro, ale cărei drepturi regizorul spaniol le-a cumpărat încă din 2009. Ulterior, acesta mărturisea că ceea ce l-a impresionat și l-a făcut să-și dorească neapărat un film după acea poveste a fost o scenă care avea loc în tren. “O femeie. Într-un tren. Chiar și numai atât și deja mi se pare foarte cinematografic”, spunea cineastul.

Trailer: Facebook link | YouTube link

Durata: 1 h 40 min.

 

Advertisements

One thought on “Julieta lui Pedro Almodóvar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s