Master and Comander:The Far Side of the World (2003)


„That’s the excuse of every tyrant in history, from Nero to Bonaparte. I, for one, am opposed to authority. It is an egg of misery and opression.”

master and comander

Acţiunea filmului este plasată în timpul războaielor napolonienemai exact în 1805 când câpitanul  „Lucky” Jack (Russell Crowe) împreună cu echipajul său de pe H.M.S. Surprise (o fregată britanică) ajung să hăituiască nava franceza Acheron. O călătorie pe mare plină de peripeţii, dusă cu stoicism pentru a îndeplini obiectivul încăpăţânatului căpitan.

Avem o trecere dură: de la căldura extremă la ger aprig şi distrugeri destul de severe a fregatei în urma răfuielilor cu francezii. Beneficiem de-o cinematografie de mare clasă (premiată cu Oscar) şi un Russell Crowe care nu şi-a iesit din mână, scene de război şi imagini spectaculos încadrate într-o atmosferă tipic epocii secolului 17.

Un film „aventurier” încărcat de istorie martimă care ne sugerează că lupta până la final ne va aduce învingători chiar dacă sorţile ne sunt împotrivă.

Data trecută vă descriam o mică povestire care se încadrează perfect în atmosfera filmului Master and Comander: The Far Side of the World. Vorbeam despre o posibilă bătălie dintre două veliere: Mircea (România) (stânga imaginii) şi Mir (Rusia) (dreapta imaginii).

regata-marilor-veliere

Mai mult de atât pentru cei pasionaţi de acest univers al corăbiilor urmează un eveniment important la Constanţa. Mai exact Regata Marilor Veliere revine la Constanţa, unde între 8 și 11 septembrie veţi găsi unele dintre cele mai spectaculoase nave cu pânze.

După ce turiștii vor vizita în mod gratuit cele 14 nave din port, acestea vor lua parte la un concurs pe Marea Neagră (din România pleacă spre Rusia, apoi spre Bulgaria), având voie să folosească doar puterea vântului pentru a înainta.

regata marilor veliere constanta 2016

Plus o veste bună pentru tineri:

Velierul Pogoria v-a pregătit o surpriză și oferă 5 locuri de cadeți pe nava care, preț de o lună va străbate Marea Neagră și va vizita patru porturi din România, Rusia și Bulgaria.

Este vorba de un voiaj inedit adresat tinerilor între 15 și 18 ani care doresc să descopere ce înseamnă viața pe mare în regim de cadet. Condițiile de participare nu sunt foarte complicate, însă experiența de care urmează să aveți parte va fi inegalabilă. Pe 11 septembrie, atunci când velierul polonez Pogoria va pleca din Portul Constanța, cei cinci norocoși aflați la bordul său vor avea ocazia să descopere Marea Neagră, dar și porturile Novorossiysk și Sochi din Rusia, precum și Portul Varna din Bulgaria. Aventura, care va dura aproximativ o lună se va sfârși odată cu atingerea destinației de la sud de Dunăre, între 1 și 4 octombrie.

Mai multe detalii pentru înscriere aici.

pogoria corabie

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.