Căpitane, se apropie o corabie


Căpitane, căpitane, căpitane…Se auzea un strigăt disperat de pe punte. Era o zi obisnuită pe burdihanul marelui ocean, soarele era sus, vântul lovea necontenit pânzele corabiei. Această liniste se pierde în tot mai multe voci alarmate. Ies furios cu ocheanul în mână, întâlnesc privirile disperate ale oamenilor, dintr-o dată se face o liniste totală iar vântul izbeste violent o velă. Pun ocheanul în poziţie şi caut la orizont sursa fricii generale…ochean

Imposibil.

Nu se poate asa ceva.

Rușii de pe corabia Mir au recuperat o distanţă imposibilă. Se pare că furtuna prin care am trecut nu i-a impiedicat să gonească din nou spre corabia noastră. 

Încep să strig: 

-Treceți la posturi, trebuie să prindem viteză! Această corabie reprezintă pământ românesc, nu lăsăm pe nimeni să urce la bord! Pregătiți-vă pentru manevrele de luptă!

Pe punte se desfăsoară un haos organizat, fiecare își ocupă pozițiile în mare viteză. Acestor oameni trebuie să li se inspire siguranță în comenzile date. Stau ferm pe poziție și urmăresc de aproape toată operațiunea, ne paște un eventual conflict ce poate să ne aducă sfârșitul.

Eram căpitan pe corabia Mircea de prea puțin timp încât să fiu transbordat, un vas care reprezenta vârful de lance al marinei Țării Românesti.

Poveste este scrisă cu ocazia:

Regata Marilor Veliere revine la Constanța în 2016

Regata este un eveniment unic în lume, iar Marea Neagră îi oferă o importanţă aparte prin frumuseţea locurilor şi a oamenilor de-aici. Zeci de veliere vor lua parte la acest concurs grozav, iar în fiecare port în care acestea vor acosta va fi un adevărat festival, important atât pentru marinari, cât şi pentru localnici, pentru că accesul pe fiecare dintre nave este gratuit pentru orice persoană.

Este pentru a doua oară când se organizează în țara noastră un astfel de festival. Regata Marilor Veliere aduce între 8 și 11 septembrie în Portul din Constanța unele dintre cele mai spectaculoase nave cu pânze. După ce turiștii vor vizita cele 14 nave din port, acestea se vor întrece pe Marea Neagră (din România pleacă spre Rusia, apoi spre Bulgaria), având voie să folosească doar puterea vântului pentru a înainta.

Regata Marilor Veliere 2016

 

Programul Regatei Marilor Veliere 2016 este următorul:

8 Septembrie – 11 Septembrie » Port Constanța, România

16 Septembrie – 19 Septembrie » Port Novorossiysk, Rusia

21 Septembrie – 25 Septembrie » Port Sochi, Rusia

1 Octombrie – 4 Octombrie » Port Varna, Bulgaria

regata marilor veliere constanta 2016

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s