Brazil (1985) – proiecție și două vorbe


Brazil (1985) – proiecție și două vorbe

În decursul zilei de mâine, ora 21, Oradea la Moscova Cafe va avea loc proiecția filmului Brazil și după care câteva vorbe asupra vizionării. Eveniment organizat în colaborare cu Kinopedia.

Terry Gilliam, regizorul acestei comedii negre SF, și-a început cariera ca animator, actor și regizor în faimosul grup Monty Python. Drept pentru care tratează cu un umor cinic și universul distopic, care amintește de 1984 al lui Orwell, supra birocratizat și cu o intensă paranoia antiteroristă, dar extrem de ineficient din Brazil. Protagonistul, un funcționar care fantasmează cum zboară – literalmente – cu femeia visurilor sale departe de societatea întortocheată, greoaie și anostă în care e și el un pion, primește sarcina de a investiga o eroare cu privire la un terorist – din punctul de vedere al guvernării – sau un supererou underground – interpretat de Robert de Niro.
Opiniile sunt împărțite: unii spun că e o capodoperă, alții că te pierde printr-un șir de evenimente la fel de întortocheat și infecient ca universul pe care-l zugrăvește, dar poate asta e parte din intenția regizorală. Cert e că e un film impresionant vizual, cu un umor acid, care te poartă printr-un imaginar bogat și fascinant.

Filmul durează 142 de minute, în engleză, cu subtitrări în engleză.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s