Brazil (1985) – proiecție și două vorbe


Brazil (1985) – proiecție și două vorbe

În decursul zilei de mâine, ora 21, Oradea la Moscova Cafe va avea loc proiecția filmului Brazil și după care câteva vorbe asupra vizionării. Eveniment organizat în colaborare cu Kinopedia.

Terry Gilliam, regizorul acestei comedii negre SF, și-a început cariera ca animator, actor și regizor în faimosul grup Monty Python. Drept pentru care tratează cu un umor cinic și universul distopic, care amintește de 1984 al lui Orwell, supra birocratizat și cu o intensă paranoia antiteroristă, dar extrem de ineficient din Brazil. Protagonistul, un funcționar care fantasmează cum zboară – literalmente – cu femeia visurilor sale departe de societatea întortocheată, greoaie și anostă în care e și el un pion, primește sarcina de a investiga o eroare cu privire la un terorist – din punctul de vedere al guvernării – sau un supererou underground – interpretat de Robert de Niro.
Opiniile sunt împărțite: unii spun că e o capodoperă, alții că te pierde printr-un șir de evenimente la fel de întortocheat și infecient ca universul pe care-l zugrăvește, dar poate asta e parte din intenția regizorală. Cert e că e un film impresionant vizual, cu un umor acid, care te poartă printr-un imaginar bogat și fascinant.

Filmul durează 142 de minute, în engleză, cu subtitrări în engleză.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s