Run Forest! Run


Din câte țin bine minte când eram în copilărie pe mine nu m-a încurajat nimeni să fac sport, pentru că se stia că toată ziua eram pe teren să bat mingea ori alte activități de la plimbat căruțul de lemne, mersul cu bicla, înotul în apa din cea mai apropiată vale s.a.m.d. deci eram de nestăpânit.

De aceea am fost întotdeauna atras de partea motivațional sportivă a filmelor, astfel am urmărit și îndrăgit o serie de filme care au un mesaj aparte în filozofia lor. Unul dintre cele mai binecunoscute îndemnuri cinematografice de-a o lua la fugă este din Forrest Gump, unde personajul principal este îndemnat: Run Forest! Run. 

run

Un film care are un mesaj optimist de sănătos în ceea ce priveste jogging-ul în viteză, poate de la el s-a molipist Tom Cruise de aleargă de nebun în toate filmele. Când am zărit primele două misiuni imposibile eram invidios ce viteză poate să prindă pe marele ecran.

tom-cruise-running

Îl mai avem desigur și pe Rocky Balboa care nu se lasă mai prejos, l-am urmărit până când a ajuns pe culmile gloriei.

rocky_run.0

Oricum eroul copilăriei a fost Son Goku din Dragon Ball, a cărui călătorie pentru a colecta globurile a fost fascinantă. De fiecare dată alergam de la scoală ca să prind episodul de la ora 2 difuzat pe TVR 1.

son goku

Dacă îți place să faci miscare te invit la un festival sportiv – Cea mai mare oră de sport. Acesta se întinde pe parcursul celor trei luni de vară, în 3 oraşe din România (Bucureşti, Braşov şi Mamaia), cu câte 12 ore în fiecare oraş.

După ediția din București, caravana ajunge la Braşov pe 9 iulie. Iubitorii sportului, ai mişcării vor ocupa Piaţa Sfatului, timp de 12 ore, pentru a lua parte la cea de-a șasea ediție a evenimentului Cea mai mare ora de sport”.

 Festivalul va avea loc în intervalul 9:00 – 21:00 și va cuprinde:

  • Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni instructori din ţară şi din străinătate: RealRyder- biciclete, OneCore – step aerobic, Zumba, Steel Programs, Kangoo Jumps, TotalGym – Functional Training, Boot camp şi Shooting Gate pentru pasionații de fotbal.
  • Kids BikeSchool – zonă specială de poligon pentru copii, unde cei mici vor învăța, alături de instructori specializați, tehnici de mers pe bicicletă și reguli de circulație și de siguranță în trafic.
  • Crosul caritabil UpDown Run, cu două probe, în buclă cu start în Piaţa Sfatului:
  • 4 km, pentru cei care vor să descopere bucuria alergării,
  • 7km, cu 340m diferenţă de nivel, pentru alergatorii de cursă mai lungă şi care nu se tem de înălţimi şi căţărări.

cea mai mare ora de sport

2 thoughts on “Run Forest! Run

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.