Apropo (TV) la piraterie


Printre puținele emisiuni care le urmăresc la TV se numără și Apropo TV de pe canalul (Media) Pro. De obicei îl zăresc în momentul când sunt plecat la țară și mai arunc un ochi peste el din când în când. Cred că majoritatea îl cunoasteti pe Andi Moisescu și pamfletul său de emisiune. În câteva rânduri a dezbătut lumea filmului prin recomandări scurte dar și prin intermediul invitaților din cercul cineastilor români.

Best-media-streaming-services

Dar de această dată s-a discutat în secțiunea TrendBox a emisiunii despre pirateria filmelor pe meleaguri românesti. În prim plan a ieșit streaming-ul online, care la noi este aproape inexistent din punct de vedere legal. Deci românului cinefil de rând îi place să o ardă pe filelist, torrenți și site-uri online. Aici vine subliniat că noua platformă Netflix care s-a lansat anul acesta și la noi, nu reuseste și nici nu o să reusească să schimbe acest trend. Soluțiile ar fi o optimizare de preț pentru această zonă a Europei plus un conținut complet, ca și dincolo de ocean.

De ce este important acest fapt? Deoarece tot mai multă lume își urmăreste serialele și filmele în online. o tendință care în cele din urmă va distruge vechea tradiție din spatele televizorului.

Articol scris pe CeFilmeVad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.