Trei amintiri din tinerețe, de Arnaud Desplechin


Trei amintiri din tinerețe, de Arnaud Desplechin, din 24 iunie, la cinema

Trei amintiri din tinerețe (2015), cu actorul francez Mathieu Amalric (Munich, The Grand Budapest Hotel, Quantum of Solace) în regia lui Arnaud Desplechin (Premiul César pentru Cel mai bun regizor, în 2016), va intra din 24 iunie în cinematografe. Distribuit de Independenţa Film.

Trei amintiri din tinerețe (Trois souvenirs de ma jeunesse / My Golden Days) este o poveste despre maturizare, un film aproape autobiografic al regizorului francez. Lungmetrajul constituie prequel-ul altui film cu care, în urmă cu 20 de ani, regizorul Arnaud Desplechin participa în Competiția oficială Cannes 1996: Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle). Filmul ni-l prezenta pe tânărul Paul Dedalus (numele personajului a fost ales ca un omagiu adus lui James Joyce) aflat în plină criză existenţială: să-şi definitiveze masteratul şi să devină profesor cu normă întreagă? Chiar îşi iubeşte partenera sau ar trebui să-şi refacă viaţă alături de una dintre celelalte amante?

Trois souvenirs de ma jeunesse in cinema

O întreagă generaţie de tineri actori se lansa atunci (Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Chiara Mastroiani), iar pe unii dintre ei îi vom regăsi acum şi în Trei amintiri din tinerețe. Spre exemplu, Mathieu Amalric, cel care în 1996 interpreta personajul principal, a devenit între timp celebru pentru rolurile din The Grand Budapest Hotel, Quantum of Solace, Munchen.

Anul acesta, filmul fost nominalizat la 11 categorii la Premiile César și a obținut Premiul pentru ”Cel mai bun regizor”. Anul trecut a fost proiectat în secțiunea Midnight Screening la Cannes 2015, unde a câștigat premiul SACD. Pentru regizorul francez, Trei amintiri din tinerețe reprezintă al cincilea film în Competiția oficială de la Cannes. Prima participare a fost în 1992, cu La Sentinelle, iar cea mai recentă, în 2013, cu Jimmy P. (cu Benicio Del Toro și Mathieu Amalric). Desemenea, Arnaud Desplechin a făcut parte din Juriul Festivalului de la Cannes 2016 alături de celebrități precum Kirsten Dunst, Mads Mikkelsen, Laszlo Nemes, Vanessa Paradis sau Donald Sutherland.

Trailer RO: Facebook link | YouTube link

Fotografii, aici: https://we.tl/vXHGGtFyu8

Durata filmului: 2h 03min

**

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.