Dirty Grandpa (2016) si gusturile deocheate ale romanilor


Am văzut destul de recent comedia deocheată Dirty Grandpa cu Robert De Niro (bunic) și Zac Efron (nepot) în roluri principale.

L-am vizionat pentru că de la început de an, de când a fost lansat în cinematografele din România, a fost în top o perioadă lungă de timp. Încasările la box-office-ul românesc sunt în creștere, dar arată îngrijorător din punctul de vedere al preferințelor consumatorului român de cinema. Dacă stai să observi top 5 filme de succes în cinematografele noastre, pe locul 2 se află anul acesta chiar Dirty Grandpa. Mai exact 304.361 de persoane au ales să vadă o comedie proastă și pe deasupra, deocheată.

zac-efron-dirty-grandpa-600x337

Pe primul loc este Deadpool care de la mama natură este mai puțin cenzurat, de altfel este un film de acțiune cu super-eroi atipic și binevenit în universul Marvel. Prin aceste două exemple am vrut să subliniez că publicul român are în ultima perioadă preferințe fără inhibiții. Alte exemple de filme proaste aflate în top încasări: God of Egipt (211.647 spectatori), London Has Fallen (152.071 de spectatori), The Divergent Series: Allegiant (107.737) s.a.m.d. Desigur sunt și exemple pozitive, pe care nu le menționez de această dată.

Succesul lui Dirty Grandpa este explicat de generația seriei American Pie care a rezonat cu genul acesta de filme de-a lungul timpului. Filmul îndeplinește condițiile unui „teenage movie” cu petreceri scăpate de sub control,genul de concursuri ca între frății, conflicte și întâmplări de pomină, glume piperate și sexual explicite. Nu știu de se plâng realizatorii de film românesc că n-au succes, rețeta e mai sus…

dirty-grandpa-wallpaper

Recenzie scrisa pe CeFilmeVad.

Advertisements

7 thoughts on “Dirty Grandpa (2016) si gusturile deocheate ale romanilor

  1. Eu nu l-am vazut pana acum, dar sincer nu sunt deloc interesata…nu inteleg nici eu ce fel de umor deocheat cum zici tu starneste interesul in asa hal pentru compatriotii nostri. In fine. Sa nu ma simt batrana. 🙂

  2. God, ce porcarie de film este Dirty Grandpa! Nu am ras nici macar o data si daca nu ar fi fost deja inchis tot mallul, as fi iesit linistita de la film. Mi-am propus ca pe viitor, oricat de ocupata as fi, sa ma asigur ca filmul la care merg este unul ok :))

      1. Am fost convocata :)) Cert este ca vazusem trailerul si am mormait eu ca daca nu am ras la trailer, ma indoiesc ca voi rade la film. I was right! =))

  3. Absolut de CĂCAT filmele de genul. Nici măcar nu ai un motiv să te amuzi. Și nu îmi cer scuze că vorbesc urât, dar ăsta e review-ul meu pentru toată categoria de teenage movies care nu știu decât să bea ca porcii și să și-o tragă bine. Am 23 de ani și înțeleg ieșirile astea, și eu m-am distrat, dar sincer , când văd persoane care au o vârstă și spun că asemenea filme sunt wow , îmi e scârbă, sincer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s