Animatiile de 1 iunie


Cu ocazia zilei de 1 iunie este o bună oportunitate pentru adulţi să sărbătorească prin vizionarea unei animaţii. Anul acesta au existat câteva revelaţii în lumea desenată a filmelor, Zootopia de exemplu a avut nişte încasări pe măsura talentului de a surprinde prin originalitate. O altă animaţie vizioantă anul acesta este Kung Fu Panda 3 care continuă povestea maestrului Panda. Mai jos o să vă dezvălui alegerile mele pe anul acesta:

 1. Zootopia (2016)  

zootopia 2016

” Life’s a little bit messy. We all make mistakes. No matter what type of animal you are, change starts with you.”

Cea mai bună animaţie vizionată anul acesta este Zootopia, o nouă aventură marca Disney care nu se dă la o parte să creeze un nou univers, unde toate animalele trăiesc în perfectă armonie. Povestea este una clasică, acel “basm” modern în care personajul principal, un iepure, îşi urmează visul “american” într-un soi de metropolă a animalelor.

În lupta sa de afirmare dă peste mai multe obstacole, menite să motiveze şi să întărească ţelul suprem, cel de a reuşi în obiectivele propuse. Suntem puşi în situaţia să explorăm împreună cu personajul aspectele comice a unei presupuse societăţi animale, unde toţi sunt pe picior de egalitate. Sunt abordate aspecte de “personalitate” ce ţin de latură sălbatic animală iar unele situaţii sunt expuse prin prisma unor filme celebre (ca de exemplu filmul Naşul).

Vestea bună este faptul că s-ar putea să-l mai prindeţi prin cinema.

Trailer:

2. Kung Fu Panda 3 (2016)

Kung-Fu-Panda-3

“Never under-estimate the impact of dramatic entrance!”

L-am văzut la început de an şi m-a impresionat, chiar dacă m-am aflat în faţa unui al treilea episod. Un kung fu mult mai apropiat de meleagurile asiatice, unde influenţa culturii chineze se observă în cadrele animaţiei. Maestrului Panda, Po, i se pune abilităţile la încercare prin apariţia unui personaj negativ cu sete după răzbunare. Situaţia îl găseste în impas, mai ales că noile atribuţii de conducător nu i se potrivesc personajului nostru.

Căutarea controlului se lasă cu râsete, iar noua aventură nu îşi pierde farmecul din episoadele (pardon, filmele) anterioare.

Trailer:

Să vedem ce va urma anul acesta:

ice age collision

finding-dory

5 thoughts on “Animatiile de 1 iunie

 1. Am vazut Zootopia si Kung Fu Panda 3 si mi-au placut super mult. Sunt nerabdatoare sa vad Finding Dory si Ice Age. Ador sa ma uit la desene animate pentru ca ma relaxeaza si ma transpun intr-o lume a inocentei, unde totul este posibil.

  1. Multumesc de confirmare. Mie mi se pare un pic prea tras la Indigo Finding Dory, asta dupa ce am vazut trailer-ul…dar cei de la Disney posibil sa o scoata la capat cumva.

   1. Nu stiu daca ai citit Jocul lui Ender si Umbra lui Ender, dar sunt doua carti in care se povesteste propriu zis aceeasi actiune. Umbra lui Ender a fost cartea ulterioara jocului si pe mine m-a surprins cu totul, desi stiam ce se intampla. Poate asa va fi si cu Dory si Nemo 😀

     1. Jocul lui Ender este cartea mea preferata si filmul am simtit ca ii face o nedreptate. Ambele carti sunt fascinante atat precum actiune, cat si precum probleme ridicate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s