Bastille Day (2016) – terorismul în acţiune


Ultima vizită la cinema a fost la filmul de acţiune Bastille Day unde Idris Elba şi Richard Madden (actorul ce l-a înterpretat pe Rob Stark în Game of Thrones) fac o echipă pe cinste. Coprodus de Franţa, Anglia şi SUA regăseste elemente umoristice tipic franceze plus o acţiune după model hollywoodean, mai ales că avem prezent un iz de terorism.

Acţiunea e una debordantă, o găsesti la fiecare colţ, asteptând să dea pumni, picioare şi coate în stânga şi-n dreapta. De mult n-am mai întâlnit un ritm aşa de antrenant, unde urmăririle şi luptele la corp sunt completate de intrigi cu spioni şi planuri de a dejuca planurile răufăcătorilor. Pe alocuri îşi face simţită prezenţa umorul scurt şi tăios, numai bun să destindă muschiul contractat de la atâta fugă şi bătaie.

bastille day

Locul de acţiune este Parisul, unde nu vom vedea partea romantică a oraşului ci mai mult partea infracţională. Este explorată ideea unei alternative modernă a binecunoscutei revolte din 1848, doar că aici avem o orchestrare de tip terorist. Ideea de erou pe cont propriu se dezvoltă într-un mediu propice pentru acţiuni de salvare a situaţiei, în ocaziile ce se ivesc la tot pasul. Descâlcirea “planului malefic” antrenează cât de cât senzaţia de “mister” din jurul personajelor implicate într-un confllict aproape de tip gherilă, ceea ce probabil aţi văzut în London Has Fallen.

De văzut la cinema.

One thought on “Bastille Day (2016) – terorismul în acţiune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.