Susţin(e) Festivalul Filmului European


Festivalul Filmului European va ajunge la ediţia cu numărul 20, reuşind sa aducă pe meleagurile noastre în diferite orase ale ţării, filme europene definitorii ca și calitate, exclusiv din cinematografia europeană a ultimilor ani.

cinema

Daca stai să te gândești ce filme ajungi să vizionezi de-a lungul vieții ca cinefil obisnuit, iți dai seama că majoritatea au origini pe alt continent. Cinematografele de tip multiplex au în program o mulțime de filme hollywoodiene, iar un film european sau de altă sorginte este un exemplu exotic pentru astfel de cinematografe. Problema vine atunci cand aceste cinematografe sunt exemple singulare in viața cultural-cinematografică a orașelor. Cinemateci, respectiv cinema-uri cu un program mai divers și mai cult din punct de vedere cinematografic se găsesc în puține orase din țară.

O cale de a cunoaste cinematografia europeană este televiziunea, dar la fel ca în cazul cinema-ului, vei găsi mai rar filme de pe „bătrânul continent”. O metodă de culturalizare care cred ca are o eficiență mare este festivalul de film. În curând (5-29 mai) i se oferă o „odă” filmului european printr-o nouă ediție a Festivalului Filmului European. Genul acesta de festival extins în toate colţurile ţării ajută la viaţa culturală a oraşelor românesti, de aceea este foarte important ca aceste evenimente să aibă o viaţă cât mai lungă, pentru a avea un impact cât mai mare asupra cinefililor de pretutindeni.

85 de filme vor fi proiectate în cele 6 orașe gazdă ale FFE:

București 5-15 mai;
Baia Mare 13-15 mai;
Cluj-Napoca 20-22 mai;
Tîrgu Mureș 20-22 mai;
Hunedoara 27-29 mai;
Timișoara 27-29 mai.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial și pagina de facebook dedicate festivalului.

Cu această ocazie anunț că luna Mai va fi dedicată filmului european pe acest blog. De aceea vă invit să susţineți şi voi Festivalul Filmului European pentru ca acesta să aibă o viaţă cât mai lungă!

Vizionează și tu un film european!

2 thoughts on “Susţin(e) Festivalul Filmului European

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.