Trumbo (2015) – in umbra Hollywood-ului


„What the imagination can’t conjure, reality delivers with a shrug.”

trumbo

Filmul Trumbo este despre faimosul scenarist Dalton Trumbo si care ne prezinta viata tumultoasa a acestuia, in cadrul visului american hollywoodean. Merg mai departe si pot spune ca este cel mai bun film biografic pe anul trecut, chiar cu riscul de a trece peste antipaticul Steve Jobs. Posibila aceasta reactie datorita faptului ca Trumbo e simpatic din fire, un scriitor-scenarist a carui inclinatie spre happy ending se potrivea caselor de productie americane. Problema a venit in anii de inceput a razboiului rece, unde o apartenenta politica gresita, a fost considerata o adevarata tradare, chiar daca intentiile sale au fost bune.

Ascensiunea geniului sau de a scrie se intalneste cu epoca de aur a propagandei contra „virusului rosu”, un contact violent pentru cariera scenaristului, care il face sa realizeze niste scenarii de Oscar (detalii cu privire la acestea in miezul filmului). Frecusurile politice au repercursiuni pe toate planurile personale, dar contracararea si planul de a retalia sunt foarte bine pus la punct.

bryan cranston and hellen mirren

A doua atractie a filmului este actorul Bryan Cranston ce il interpreteaza pe celebrul Trumbo. Un rol principal ce aduce filmului singura nominalizare la Oscarurile de anul acesta, mai mult de atat se inscrie in lista „festivalului prea alb” si devine printre rolurile contestate; desigur ca acele critici sunt indreptate mai mult spre votantii premiilor Academiei Americane de Film. Cranston daca nu stiati este celebru pentru serialul Breaking Bad (5 sezoane) si a fost propulsat de acest serial inspre lumea lung-metrajului.

De laudat reusita redarii fidele a unei epocii de cateva decenii din culisele Hollywood-ului unde au existat numeroase conflicte, cazul Trumbo fiind unul de bagat in seama. Aceasta industrie a filmului are multe dedesubturi mizerabile care cu greu ies la suprafata, totusi gasesc curios faptul ca abordarea acestui film nu este una total razvratita contra „sistemului” hollywoodean.

Anunțuri

2 gânduri despre „Trumbo (2015) – in umbra Hollywood-ului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s