King of Jazz (1930) – epoca de aur a muzicalului


Epoca de aur a filmului muzical este considerata intre anii 1930-1950. Productia King of Jazz se inscrie alaturi de alte 100 de filme muzical care s-au lansat in Statele Unite in anul 1930. Un start in forta pentru aceasta epoca, mai mult de atat, a reusit sa satureze piata inca din primii ani, in anul 1931 scazand drastic la doar 14 productii lansate in cinematografe.

Genul acesta este unul definitoriu pentru inceputurile cinematografiei, se vede o preocupare fata de aceasta categorie datorita interesului acordat de catre spectatori. Un stil distinct care cu siguranta anima pe cei mai putin obisnuiti cu mersul la cinematograf, dar care aveau o inclinatie spre partea muzicala. De aceea King of Jazz este un exemplu foarte bun pentru a sublinia acest fapt: avem in prim plan o orchestra dirijata de Paul Whiteman (denumit si Regele Jazz-ului), care prin muzica „misca” actiunea filmului.

Aici gasim un sunet pre-inregistrat (la insistentele lui Whiteman), fiind primul film ce foloseste aproape exclusiv material pre-inregistrat si dupa care sincronizat, printre altele a castigat un Oscar pentru directia artistica.

In tara noastra a aparut pe marile ecrane in jurul aniilor 30′, lucru ce ne dovedeste diversitatea filmelor proiectate la noi, plus o distribuire la timp.

Anterior la categoria „istoria cinematografului” am vorbit despre filmul Ben Hur din 1907.

Vizionati filmul:

Anunțuri

Un gând despre „King of Jazz (1930) – epoca de aur a muzicalului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s