King of Jazz (1930) – epoca de aur a muzicalului


Epoca de aur a filmului muzical este considerata intre anii 1930-1950. Productia King of Jazz se inscrie alaturi de alte 100 de filme muzical care s-au lansat in Statele Unite in anul 1930. Un start in forta pentru aceasta epoca, mai mult de atat, a reusit sa satureze piata inca din primii ani, in anul 1931 scazand drastic la doar 14 productii lansate in cinematografe.

Genul acesta este unul definitoriu pentru inceputurile cinematografiei, se vede o preocupare fata de aceasta categorie datorita interesului acordat de catre spectatori. Un stil distinct care cu siguranta anima pe cei mai putin obisnuiti cu mersul la cinematograf, dar care aveau o inclinatie spre partea muzicala. De aceea King of Jazz este un exemplu foarte bun pentru a sublinia acest fapt: avem in prim plan o orchestra dirijata de Paul Whiteman (denumit si Regele Jazz-ului), care prin muzica “misca” actiunea filmului.

Aici gasim un sunet pre-inregistrat (la insistentele lui Whiteman), fiind primul film ce foloseste aproape exclusiv material pre-inregistrat si dupa care sincronizat, printre altele a castigat un Oscar pentru directia artistica.

In tara noastra a aparut pe marile ecrane in jurul aniilor 30′, lucru ce ne dovedeste diversitatea filmelor proiectate la noi, plus o distribuire la timp.

Anterior la categoria “istoria cinematografului” am vorbit despre filmul Ben Hur din 1907.

Vizionati filmul:

Advertisements

One thought on “King of Jazz (1930) – epoca de aur a muzicalului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s