5 filme cu legenda Paul Newman


Paul Leonard Newman s-a nascut pe 26 ianuarie 1925 si este unul dintre actorii emblematici ai Hollywood-ului.  Are in palmares un Oscar pentru rolul principal din filmul The Color of Money (1986), plus inca 9 nominalizari de-a lungul intregii sale cariere.

  1. Cool Hand Luke (1967)

In rol principal il descoperim pe Paul Newman, ce ne incanta cu o prestatie actoriceasca de inalta clasa, un rol reprezentativ pentru carierea sa de actor. „Luke Mana Rece” e omul pe care sistemul nu-l poate infrange, e rebelul ce nu se supune regulilor, anti-eroul cu un spirit liber ce nu se impaca cu mersul absurd si rigid al societatii. Sfideaza autoritatea chiar si divinitatea, un luptator, un inadaptat al societatii si in cele din urma un personaj iconic…

movie---cool-hand-luke

2. Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

Un film care poarta amprenta unor timpuri prolifice in cinematografia de acest gen, The Good, the Bad and the Ugly (1966) si Once Upon a Time in the West (1968) fiind cele mai bune exemple de-a argumenta aceasta afirmatie. In cele din urma Butch Cassidy and the Sundance Kid e un film inteligent ce demonstreaza ca suspansul sta in felul de-a gestiona actiunea in ritm cu muzica, iar situatiile „de varf” erau folosite pentru a crea ceva intens din punct de vedere al desfasurarii povestii. Aceste laude pot fi completate de castigarea a patru Oscaruri si nu mai mult de zece premii Bafta (un record nedoborat).

butch cassidy

3. The Sting (1973)

„The sting” este un film clasic(1973),o capodopera a genului datorita elementelor cel alcatuiesc incepand cu jocul absolut minunat al actorilor Paul  Newman si Robert Redford , decorurile si costumele bine realizate la fel si coloana sonora care te incanta pe tot parcursul filmului plus o regie de exceptie si nu in ultimul rand un scenariu remarcabil. In film este vorba despre o „cacealma” (dupa cum se si traduce titlul filmului din engleza) pusa la cale cu minutiozitate, detalii delicioase, imprevizibile si rasturnari de situatie ceea ce face din film unul placut de vizionat.

Un film cu 7 Oscaruri (printre care la cel mai bun film,scenariu,regizor,coloana sonora etc.) ce iti ofera 129 minute de „pure entertainment”.

the-sting-1

4. The Hustler (1961)

Hustler

5. Cat on a Hot Tin Roof (1958)

Cat-on-a-Hot-Tin-Roof

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.