La Multi Ani Jim Carrey! Filme de vazut


Pe 17 ianuarie 1962 s-a nascut actorul american Jim Carrey, unul dintre cei mai populari actori ai Hollywood-ului. Toata lumea il stie din nenumaratele comedii in care si-a facut aparitia de-a lungul aniilor. Devine popular in anii 90′, fiind in aceasta perioada castigator de doua Globuri de Aur pentru filmele: The Truman Show (1998) si Man on the Moon (1999); plus alte 4 nominalizari la acest festival.

Chiar daca in acest moment steaua lui nu prea straluceste, trecutul il reaminteste ca un actor de comedie stralucit, de aceea voi marca o serie din filmele in care a jucat de-a lungul timpului:

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Charlie Kaufman, dramaturgul unor filme ca Being John Malkovich sau Adaptation s-a specializat pe problematica intima a proceselor celebrale. Evident ca si aici, impreuna cu Gondry ca regizor, se straduie sa puna in scena mecanismul uitarii intr-o cursa pentru indentitate printre capcanele volatile ale creierului.

O explorare a neputintei stiintei in fata dragostei, totul prezentat printr-un mozaic dezarticulat de planuri suprarealiste, un delir care starneste curiozitatea.

poster-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind

The Mask (1994)

Acest film imi va ramane impregnat pentru totdeauna in memoria de cinefil. Prin 98′, cel putin asa cred, am asteptat o seara intreaga pentru a-l viziona (aveam vreo 8 ani) si in cele din urma am adormit. Noroc cu reluarea de a doua zi. Masca a fost unul dintre personajele preferate in aceea perioada a copilariei.

Ssssssmokin’…

the mask

A Christmas Carol (2009)

A Christmas Carol e aceea animatie ce readuce la viata povestea celebrului personaj Scrooge (interpretat de Jim Carrey). Mai mult de atat e o relatare a descoperirii din nou a bucuriei din jurul sarbatorilor de iarna chiar daca trecutul trebuie rascolit ca un viscol ce rascoleste cu putere zapada.

a christmas carol

Ace Ventura: Pet Detective (1994)

Tipul acesta de comedie era la moda in anii 90′, Jim Carrey s-a nimerit foarte bine iar intreaga actiune s-a mulat perfect dupa „mimica” lui inconfundabila. Cu siguranta nici unul dintre noi nu l-a ratat in momentele sale de glorie, a rulat de multe ori la TV (din cate tin eu minte).

Ace Ventura Pet Detective

The Number 23 (2007)

In acest film Jim Carrey are unul dintre rolurile serioase unde schimonosenile tipice nu isi au locul.  A fost o schimbare la fata care m-a marcat, astfel l-am zarit intr-o ipostaza noua, intr-un thriller misterios destul de captivant.

the number 23 jim

Dumb & Dumber (1994)

Anul 1994 a fost un an de referinta in cariera de comedian al lui Jim Carrey: Dumb & Dumber, Ace Ventura: Pet Detective si The Mask. Un trio care i-a dat un start serios in lumea comediei, reusind sa devina o figura celebra.

Dumb & Dumber (1994)

Mr. Popper’s Penguins (2011)

Povestea filmului „Mr. Popper’s Penguins ” este inspirata din cartea pentru copii cu acelasi titlu din anul 1938 , scrisa de Richard si Florence Atwater. Ca protagonist avem un antreprenor workaholic, care se trezeste cu o mostenire: 6 pinguini. Povestea nu e nu stiu ce, amintesc acest film doar pentru unul dintre ultimele roluri, in care  Jim Carrey a jucat decent.

Mr. Popper’s Penguins

Man on the Moon (1999)

Filmul care trebuie sa-l vad, l-am pus pe lista.

man on the moon film

Anunțuri

6 gânduri despre „La Multi Ani Jim Carrey! Filme de vazut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s