Bridge of Spies (2015)


„Standing there like that you reminded me of the man that used to come to our house when I was young. My father used to say: „watch this man”, so I did, every time he came. „

bridge-of-spies

Bridge of Spies face parte din lunga lista de filme de anul acesta care are ca protagonisti spionii cu ale lor misiuni: fie serioase, fie comice. Aici pot pomeni filme ca: Spectre, Spy si The Man from U.N.C.L.E. ce au diferite abordari regizorale interesante.

Tom Hanks  se face remarcat printr-o misiune grea dar pe masura lui, chiar is curios daca ocheste pentru o nominalizare la Oscarurile ce vin peste noi cat de curand, chiar daca stim ca a fost ocolit de Globurile de Aur si alte nominalizari. Curios lucru este nominalizarea la Globurile de Aur a actorului Mark Rylance, distribuit intr-un rol secundar.

Atmosfera Razboiului Rece luata intr-o maniera serioasa parca nu s-a mai ivit pe marele ecran de ceva vreme si cu siguranta merita o vizita la cinematograf. Expunerea nu este una grandioasa, o imagine ce readuce trecutul in prezent, asa cum Spielberg a facut-o si in ale sale ultime doua filme istorice: Lincoln (2012) si War Horse (2011). Vedem o preocupare fata de istoria poporului american ceea ce il face interesat de o reconstituire istorica, cat mai apropiata de perioadele de timp pe care le exploreaza.

Continuarea recenziei o gasiti in Lumea Filmelor.

Trailer:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s