Star Wars: The Force Awakens (2015)


star-wars-force-awakens-official-poster“There’s been an awakening. Have you felt it? “

Cel mai la moda film de aceste sarbatori este insusi Star Wars a carui forta s-a trezit din nou in galaxie si a inceput sa creeze un mare deranj in randul faniilor de pretutindeni. Este aproape imposibil sa-l ratezi in aceasta perioada si e la moda (de vreo 38 de ani), mai ales ca la un moment dat anotimpul Craciunului se asterne peste actiunea acestui film…si ceva frumos a iesit, sa-ti mai aline dorul de zapada.

Rezultatele recente la box office sunt impresionante, noul Star Wars reuseste sa spulbere fiecare record (cu viteza unui lightsaber), ajungand in acest moment la incasari de peste un miliard de dolari in doar 12 zile de la lansare. Cu alte cuvinte nu trebuie sa ne mire faptul ca in Romania a reusit sa vanda 171.000 de bilete, cele mai mari incasari in weekend-ul de lansare de pe la noi.

George Lucas putem spune ca e geniul din spatele acestui fenomen, reusind sa schimbe multe aspecte din jurul filmelor lansate in cinematografe: marketingul din jurul acestora, Star Wars fiind un exemplu excelent la inceputul erei blockbuster (inceputa de prietenul sau Spielberg o data cu filmul Jaws in 1975). Star Wars s-a dezvoltat intr-un trend cultural iar Lucas a devenit un personaj iconic al Hollywood-ului pentru totdeauna. Dar Disney a preluat compania acestuia si l-a exclus din procesul artistic folosindu-l doar ca o “imagine” de reclama, majoritatea faniilor fiind de acord datorita prequel-urilor ce au fost declarate ca esecuri din punctul lor de vedere.

Dupa vizionarea filmului iti dai seama ca ai un deja-vu, desigur daca ai vazut primele filme Star Wars, incepand cu primul, cel din 1977. O buna modalitate de a fi un „romantic” si sa revii la primele filme unde vei descoperi personajele tale preferate la inceput de drum, iar prin acest episod VII sa afli ce s-a mai intamplat cu ei de-a lungul timpului.

star wars feminine role Raidley

Actiunea este una specifica seriei, luptele in diferite ipostaze: faimoasele dueluri lightsaber, nave in plina batalie, urmariri in spatiu, calatorii cu viteza luminii, evadari si infiltrari in diferite ipostaze. Mai mult de atat, lupta intre cele doua universuri ne aduc doua ambitii puternice, care se ciocnesc intr-o confruntare ce va trezi din nou Forta, ce se pare ca a fost putin adormita in ultimul timp.

Desigur daca n-ai vizionat nici un Star Wars pana acum, s-ar putea sa fii pus la zid daca se afla in lume, dar acest nou episod nu este doar pentru acei fanii inraiti, ci este menit sa atraga alti cinefili care sa iubeasca acest fenomen. De aceea avem parte de un nou inceput in imensa galaxie, astrele s-au aliniat iar forta binelui lupta din nou cu forta intunecata. Noi personaje se alatura in ambele tabere iar trecutul reuseste sa influenteze viitorul, vedem o imbinare care cu siguranta va da o noua desfasurare a lucrurilor in urmatorul episod.

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – JOI: 12:00, 16:20, 19:00, 21:40

Advertisements

8 thoughts on “Star Wars: The Force Awakens (2015)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s