Filme pentru un Craciun special


Craciunul acesta e menit sa sarbatoriti in alt stil in dreptul filmelor de sezon, de aceea va recomand o serie de productii, mai ales daca va e dor de zapada.

The Revenant (2015)

the revenant

Un film violent intr-o lume nemiloasa unde de multe ori nu stii de unde exact iti va veni sfarsitul: frigul care isi vara ghearele in trupul tau, pradatorii in a carui cale ai iesit ori cel de langa tine care doreste doar sa-si salveze propria viata.

Lumina care se rasfrange asupra camerei este una naturala (regizorul filmand in acest fel) care da o senzatie placuta atunci cand imaginea captureaza natura, de la muntii de o frumusete magnifica la paduri parca desprinse dintr-un basm iar raurile inghetate alaturi de zapada completeaza un cadru natural rareori expus intr-o asemenea maniera.

Star Wars: The Force Awakens (2015)

StarWars_TheForceAwakens_feat

 

Cel mai la moda film de aceste sarbatori este insusi Star Wars a carui forta s-a trezit din nou in galaxie si a inceput sa creeze un mare deranj in randul faniilor de pretutindeni. L-am ales in aceasta lista nu pentru ca este “obligatoriu” sa-l vezi de Craciun pentru ca e la moda (de vreo 38 de ani) ci pentru ca la un moment dat anotimpul Craciunului se asterne peste actiunea acestui film…si ceva frumos a iesit.

Mergi si convinge-te.

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – JOI: 12:00, 16:20, 19:00, 21:40

Hateful Eight (2015)

the-hateful-eight-poster

Ce nu trebuie sa ratezi anul acesta? Un Tarantino ce se taveleste regizoral prin zapada. Ce poate fi mai grozav decat un western prin nameti, unde iarna seteaza actiunea infriguratului Hateful Eight (al optulea film a lui Quentin Tarantino).

Everest (2015)

everest wallpaper

Anul 1996 e un punct de cotitura in istoria alpinismului datorita unui dezastru al expeditiilor pe cel mai inalt varf din lume, s-au scris carti celebre: Into Thin Air by Jon Krakauer (pe care trebuie sa o iau la rasfoit cat de curand) si The Climb by Anatoli Boukreev. A venit randul cinematografiei sa expuna in imagini intamplarile tragicului eveniment, o abordare care de altfel se bazeaza pe carti.

 Krampus (2015)

krampus wallpaper

Continui lista cu ceva scary, acel film ce va deveni unul de vazut pentru un Christmas Horror, ca tot e la moda tot felul de interpretari cinematografice, de aceasta data bazat pe folclorul originar european. Si e pare a prins bine la public (cel putin cel american).

Meru (2015)

meru wallpaper film

Daca esti interesat de lumea documentarelor si un pasionat al drumetiilor pe munte plus ca iti place si sezonul zapezii iti recomand unul dintre cele mai vehiculate nume in lumea documentarelor de anul acesta. Coincidenta e ca se potriveste perfect cu Everestul de mai sus plus cu lista pe care am intocmit-o aici.

Vizionare placuta va doresc!!!

Pentru ceva mai clasic va invit la animatiile de Craciun.

Craciun Fericit!!!

4 thoughts on “Filme pentru un Craciun special

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.