Star Wars (1977) – A New Hope


razboiul stelelor poster

„A long time ago in a galaxy far, far away….”

„It is a period of civil war. Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire.

During the battle, Rebel spies managed to steal secret plans to the Empire’s ultimate weapon, the DEATH STAR, an armored space station with enough power to destroy an entire planet.

Pursued by the Empire’s sinister agents, Princess Leia races home aboard her starship, custodian of the stolen plans that can save her people and restore freedom to the galaxy….”

 Maratonul filmelor din decembrie continua cu Star Wars, lansarea episodului VII este un motiv de a relua rand pe rand fiecare film din serie. Star Wars – Episode IV – A new Hope deschide un drum galactic in universul filmelor epice ce va ramane peste generatii un reper pentru istoria cinematografiei.

Acest film e un gigant si cu greu te poti apuca sa scrii cateva cuvinte cand stii ca a fost intors pe toate partile, vizionat de o mare masa de oameni si mai mult de atat te gandesti ca nu poti avea o interpretare noua ci doar o relatare a unui inceput de fenomen.

Chiar daca nu sunt un fan infocat, de-a lungul aniilor de cinefil am fost inconjurat periodic din toate partile cu Forta universului Star Wars, deci inevitabil sa nu ai o anumita atractie fata de acest fenomen.

razboiul stelelor

George Lucas putem spune ca e geniul din spatele intregii operatiuni, reusind sa schimbe multe aspecte din jurul filmelor lansate in cinematografe: marketingul din jurul acestora, Star Wars fiind un exemplu excelent la inceputul erei blockbuster (inceputa de prietenul sau Spielberg o data cu filmul Jaws in 1975). Star Wars s-a dezvoltat intr-un trend cultural iar Lucas a devenit un personaj iconic al Hollywood-ului pentru totdeauna.

E foarte bine sa revizionezi acest episod 4 pentru ca noul Star Wars: The Force Awakens din cate am auzit e tributar in special episoadelor 4-5-6. O buna modalitate de a fi un „romantic” si sa revii la primele filme unde vei descoperi personajele tale preferate la inceput de drum.

Ca sa inchei clasic va urez:

„May the force be with you”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s