Brave (2012) – basmul Pixar


brave poster

“There are those who say fate is something beyond our command. That destiny is not our own, but I know better. Our fate lives within us, you only have to be brave enough to see it.”

Maratonul filmelor de sarbatori continua cu Brave:

Fiind un fan înrăit al animaţiilor de tot soiul, fără a discrimina în drepturi anumite studiouri producătoare de “măzgăleli” pe marele ecran, am ajuns să iubesc orice poveste desenată pe peliculă. Cu părere de rău pot spune că fluxul de apariţii de benzi desenate a scăzut dramatic iar multe dintre ele au fost o continuare ale unor francize, ca de exemplu Ice Age 4: Continental Drift  şi Madagascar 3: Europe’s Most Wanted. Numărul mic de filme de acest gen e însoţit din păcate şi de-o calitate îndoielnică la nivel de scenariu, o serie de lansări ce nu depăsesc pragul de mediocritate.

Trecând la filmul de faţă, Brave e produs de cei de la Pixar, care au fost “acuzaţi” de-o depărtare faţă de tipul lor de animaţie şi o abordare a lumii fantastice printr-o apropiere de domeniul de activitate a celor de la Disney. Această apropiere pare a fi menită pentru a mai fura din audienţa crescută de care se bucură povestile cu prinţese şi basmele frumos cosmetizate. O mică deviere de la cursul normal ce are în prim plan povestea unei prinţese războinice răzvrătită dintr-un regat barbar undeva în Anglia pre-medievală. Cu un decor ales în mod inspirat şi o serie de personaje comice dublate de vocile actorilor Kelly Macdonald,Billy Connolly şi Emma Thompson, animaţia Brave are punctele ei forte dar şi defectele inevitabile după cum vom vedea în următoarele rânduri.

Brave 3D - HD1920x1181 px - Wallpapers for desktop (cover full3d.pl)

Basmul în viziunea celor de la Pixar arată destul de original cu o serie de elemente decoristice bine implementate cu ajutorul unor cadre întunecate ce reusesc să redea atmosfera din jurul misterului practicilor magice de demult. O explorare a întunecimii prin intermediul unei aventuri, din care rezultă binecunoscutele învăţăminte pe care le conştientizează personajul principal. Toate acestea în spiritul unui umor benefic deşfăsurării acţiunii, un haz bine dezvoltat de personaje, un comic inteligent construit. Singura problemă pentru mine a fost parcă lipsa de emoţie din desfăsurarea povestii, rezultând cu o concluzie trasă în mod rapid. Per total, Brave e o animaţie de vizionat mai ales după cum am menţionat numărul acestora e mic anul acesta, pentru o imagine frumos desenată plus căteva râsete vă invit să-l vizionaţi in preajma sarbatorilor.

Articol de pe alte meleaguri.

Intre timp gasiti si alte animatii la cinema in aceasta perioada:

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: 

Snow Queen 2

VINERI – DUMINICA: 18:40
MIERCURI: 10:05, 18:40

Savva 3D – dublat (Savva – Heart of the Warrior)
VINERI – DUMINICA: 12:30
LUNI – MARTI: 10:05, 10:40, 12:30, 18:40
MIERCURI: 10:40, 12:30

Snoopy şi Charlie Brown: Filmul Peanuts 3D – dublat (The Peanuts Movie)
VINERI – DUMINICA: 14:20
LUNI – MARTI: 10:05, 14:20
MIERCURI – JOI: 14:20

Advertisements

3 thoughts on “Brave (2012) – basmul Pixar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s